Πρέβεζα: Όρμος Σκαφιδακίου: Ένας Επίγειος παράδεισος, μετατράπηκε σε χωματερή, άχρηστων υλικών | Epirus World

Πρέβεζα: Όρμος Σκαφιδακίου: Ένας Επίγειος παράδεισος, μετατράπηκε σε χωματερή, άχρηστων υλικών

Ήρθε και η ΕΤ3 και έβγαλε τις φυσικές ομορφιές και τις παραλίες της περιοχής μας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων και υπήρξε Ενθουσιασμός και μάλιστα ντελίριο, σε ορισμένες περιπτώσεις. Κι όμως, πέρα από τις ομορφιές που ήδη διαθέτουμε, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και όμορφα σημεία της περιοχής μας, που δυστυχώς φωνάζει η ασχήμια, φωνάζει η εγκατάλειψη! Στον Όρμο στο Σκαφιδάκι ένα χιλιόμετρο περίπου απόσταση από το χωριό του Αγίου Θωμά, οι παλιοί Πρεβεζάνοι εκείνα τα χρόνια, ναύλωναν Καίκια και πήγαιναν για μπάνιο! Μια περιοχή πολύ κοντινή στην Πρέβεζα, βιώνει σήμερα την εγκατάλειψη και την ασχήμια! Μετατράπηκε σε χωματερή, σε αποθήκη εγκατελειμένων και άχρηστων υλικών.




Πιστεύουμε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα χειρότερα είναι η αδιαφορία της πολιτείας, η Έλλειψη περιβαλλοντικής ευαισθησίας και η υποβάθμιση του Αμβρακικού Κόλπου συνολικότερα! Είναι κρίμα να μην υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον από τις αρμόδιες αρχές για το συγκεκριμένο σημείο που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ίδια την ιστορία της Πρέβεζας. Ελπίζουμε η σημερινή αναφορά μας, πέρα από το να προβληματίσει, θα δώσει ώθηση και στον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό αυτής της υπέροχης (αλλά εγκατελειμένης και ξεχασμένης) περιοχής!

Σπύρος Πλέουρας
Πηγή: tomistinenimerosi
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου