Παράταση 40 ημερών για τους δασικούς χάρτες… Στην Ήπειρο ο Υπουργός Περιβάλλοντος | Epirus World

Παράταση 40 ημερών για τους δασικούς χάρτες… Στην Ήπειρο ο Υπουργός Περιβάλλοντος

Η παράταση θα περιλαμβάνεται σε τροπολογία που θα κατατεθεί σε σχέδιο νόμου του υπ. Eσωτερικών που συζητείται αυτές τις μέρες στη βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι έχει δοθεί ήδη μια προθεσμία στη διαδικασία ανάρτησης η οποία θα έληγε κανονικά την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος, «η παράταση σκοπεύει να δώσει επαρκή χρόνο σε όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε να εξαντλήσουν εντός του Αυγούστου και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός που υπάρχει στις αρμόδιες υπηρεσίες, λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού.

Ταυτόχρονα, δίνει επιπλέον χρόνο στους αγρότες και τους καλλιεργητές που επιδοτούνται να μαζέψουν όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την υποβολή των αιτήσεων (παύει να ισχύει η 31/8/2017 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής τοπογραφικών διαγραμμάτων και μετατίθεται στις 7/9/2017), ενώ διευκολύνει και τους κατοίκους εξωτερικού που θα βρίσκονται αυτή την περίοδο στη χώρα μας για καλοκαιρινές διακοπές να ρυθμίσουν τυχόν εκκρεμότητές τους με τους δασικούς χάρτες.

Και, βέβαια, η νέα παράταση στην ανάρτηση των δασικών χαρτών παρέχει ένα τελευταίο προς αξιοποίηση περιθώριο στους Δήμους, προκειμένου να υποβάλουν τα όρια των οικισμών και των οικιστικών πυκνώσεων, αποφεύγοντας τη δημιουργία προβλημάτων στους πολίτες των Περιφερειών τους.

Στην τροπολογία αναμένεται να περιλαμβάνονται και ρυθμίσεις που θα επιλύουν ζητήματα με δασομένους αγρούς, θέμα που έχει αναδείξει κατά κόρον ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι αγροτικές εκτάσεις θα εξαιρούνται της αναδάσωσης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Περιφερειάρχης με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, ο δεύτερος που έκανε γνωστό ότι θα επισκεφθεί άμεσα την Ήπειρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επί τόπου κι άλλα προβλήματα που ανακύπτουν από τους δασικούς χάρτες.
Πηγή: epiruspost.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου