Πρέβεζα: Προσοχή, 4 κρούσματα στο νοσοκομείο από... Δράκαινες! | Epirus World

Πρέβεζα: Προσοχή, 4 κρούσματα στο νοσοκομείο από... Δράκαινες!

Η Δράκαινα είναι το (φαινομενικά) μικρό και κάτω από 10 εκατοστά αμμώδη-χρωματιστό ψάρι της θάλασσα. Ξοδεύει τον μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, με το να βρίσκεται θαμμένο στον βυθό της θάλασσας με το δηλητηριώδες ραχιαίο πτερύγιο του, να διακρίνεται πάνω στην αμμώδη επιφάνεια.Από εμπειρίες παθόντων, ο πόνος περιγράφεται συνήθως ως παροξυσμικός. Όταν το πτερύγιο της διαπεράσει την ανθρώπινη σάρκα και διαχύσει το δηλητήριο της, ο πόνος θα είναι πολύ έντονος για τις δύο πρώτες ώρες, . Το σημείο του τραυματισμού θα γίνει κόκκινο και θα διογκωθεί η μολυσμένη περιοχή, η οποία θα “νιώθεται” μουδιασμένη, μέχρι και την επόμενη ημέρα. Ο ερεθισμός σε συνδυασμό με τον πόνο μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες! Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, η «μαύρη» ράχη της (αγκάθι) μπορεί να σπάσει και να παραμείνει “μέσα” κατά την είσοδο στο σώμα και η οποιαδήποτε ενεργεία που θα επιχειρηθεί για την αφαιρεσή της, θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη δυσφορία στον παθόντα, μέχρι την πλήρη αποβολή της. Την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017, υπήρξαν 4 κρούσματα με προβλήματα που προκλήθηκαν από Δράκαινες (από διαφορετικές ακτές της περιοχής)και οι παθόντες επισκέφθηκαν το γενικό νοσοκομείο Πρέβεζας. Μάλιστα η μητέρα ενός παιδιού που πάτησε Δράκαινα σε Ακτή της Πρέβεζας (τονίζει ότι πηγαίνει στην ίδια ακτή επί πολύ καιρό και δεν της έχει ξανασυμβεί, το σχολιάζει, ως μεμονωμένο γεγονός) έκανε συστάσεις για προσοχή μέσα από το διαδίκτυο γιατί ο πόνος είναι αφόρητος . Ψαράς από την περιοχή τόνισε ότι πρόκειται για σπάνιο φαινόμενο και πιθανόν να εμφανίστηκε λόγω των αέρηδων που επηρρέασαν και τη θάλασσα.




ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΊΑ:

Το δηλητήριο της δράκαινας έχει ένα τύπο πρωτεΐνης που είναι πολύ ασταθής με τη θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι η μόνη θεραπεία είναι να τεθεί το σκέλος που τραυματίστηκε σε πολύ ζεστό νερό, τόσο, ώστε να μην προκαλέσει στον παθώντα εγκαύματα. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, η συγκεκριμένη πρωτεΐνη μπορεί να διασπαστεί σε θερμοκρασίες άνω των 40 ° C. Αυτό έχει ως στόχο να επιφέρει ταχεία και μόνιμη ανακούφιση από τον πόνο, όμως μια ιατρική διάγνωση κρίνεται απαραίτητη.

Προσοχή λοιπόν σε μητέρες για τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όχι μόνο!
Πηγή: tomistinenimerosi
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου