Διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες, που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015 | Epirus World

Διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες, που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015

Πράξη κάνει η Κυβέρνηση τη δέσμευσή της για προστασία των αδύναμων πολιτών  με δύο ακόμη σημαντικές πρωτοβουλίες.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι από τον πρώτο χρόνο της κρίσης  και μέχρι το 2015 πολλοί συμπολίτες μας έχασαν την ασφαλιστική τους ικανότητα, όπως και οι οικογένειές τους.   Κάποιοι  βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση, όντας ανασφάλιστοι, επειδή ακριβώς ήταν επείγων ο χαρακτήρας του νοσήματος, να νοσηλευτούν στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.


Απαραίτητη προϋπόθεση  για να νοσηλευτούν και να αντιμετωπίσουν θέματα που απειλούσαν την υγεία τους, ενίοτε και τη ζωή τους, ήταν η υποχρέωση του ανασφάλιστου να υπογράψει δήλωση αποδοχής χρέους και να μεταφερθεί αυτό το χρέος στη ΔΟΥ σύμφωνα με τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.


Σήμερα λοιπόν, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, η Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προχωρήσει η διαγραφή των βεβαιωμένων οφειλών προς τις εφορίες, χρέη δηλαδή που προήλθαν από νοσηλεία ανασφάλιστων ασθενών μέχρι το 2015, τα οποία ανέρχονται στα 28 εκ. ευρώ.


Με τη νομοθετική ρύθμιση αυτή, οι ανασφάλιστοι ασθενείς απαλλάσσονται από τις οφειλές που τους είχαν χρεώσει οι δημόσιες δομές υγείας.
Επίσης, με ενέργειες της κυβέρνησης “πάγωσαν” επιπλέον χρέη ύψους 150 εκατομμύρια ευρώ που είχαν βεβαιωθεί και δεν μεταφέρθηκαν στις ΔOY.


Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μια πολύ σημαντική παρέμβαση κοινωνικής ανακούφισης του δοκιμαζομένου λαού μας. Είναι μία παρέμβαση που μειώνει πολύ τις υγειονομικές ανισότητες που είχαν δημιουργηθεί στη χώρα μας εξαιτίας αυτής της αποασφάλισης του πληθυσμού και της μη δυνατότητας πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.


Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υπουργός Υγείας “με αυτήν την παρέμβασή μας νομίζω ότι ικανοποιούμε ένα αίτημα καθολικότητας και ισότητας, το οποίο είναι και στο αξιακό σύστημα της αριστεράς και όχι μόνο, και δεν αφορά μόνο τις υπηρεσίες υγείας, αλλά συνολικά τις υπηρεσίες που οφείλει να παρέχει ένα οργανωμένο κοινωνικό κράτος.”

Το Γραφείο τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: epirusgate
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου