Επιλεκτικές επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων… | Epirus World

Επιλεκτικές επιχορηγήσεις αθλητικών σωματείων…

Μείζονα ερωτήματα αλλά και έντονη δυσαρέσκεια, μεταξύ των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, προκαλεί η απόφαση του Δημοτικού Σωματείου Ιωαννίνων, να προχωρήσει στην χρηματοδότηση τριών σωματείων.

Στο Δήμο, όπως είναι γνωστό, δραστηριοποιούνται δεκάδες σύλλογοι με εκατοντάδες αθλητικές. Αθλητές που έχουν διακριθεί σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και διεθνές.

Δραστηριοποιούνται ομάδες πολλών και διαφορετικών αθλημάτων, που στέκονται όρθιες επειδή τις στηρίζουν οι γονείς των παιδιών.

Παρόλα αυτά, όσοι απευθύνθηκαν στο Δήμο, βρήκαν πόρτες κλειστές.

Ακόμη και σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις –πανελλήνια πρωταθλήματα- που προτάθηκε να φιλοξενηθούν στα Γιάννινα, δεν έτυχαν καμιάς οικονομικής ενίσχυσης, με αποτέλεσμα να καταλήξουν σε άλλες πόλεις.

Μια μικρή έρευνα στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, δείχνει ότι πολλοί δήμοι σε ολόκληρη την χώρα, στηρίζουν οικονομικά τα αθλητικά σωματεία.

Αλλά το κάνουν με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εγγράφουν την σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό τους και στην συνέχεια δημοσιοποιούν προκήρυξη, όπου καλούν τα σωματεία να υποβάλλουν συγκεκριμένα δικαιολογητικά.

Στην Άρτα, για παράδειγμα, όπου την τελευταία τριετία χρηματοδοτούνται συστηματικά τα σωματεία, ζητείται το πρόγραμμα δράσης τους, ο προϋπολογισμός τους, ο απολογισμός και το καταστατικό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων, προχώρησε στην έγκριση επιχορήγησης τριών σωματείων, ύστερα μάλιστα από εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών και όχι του αντιδημάρχου Αθλητισμού, ο οποίος, όπως έγινε σαφές και στην συνεδρίαση, είχε εντελώς διαφορετική οπτική, επισημαίνοντας την ανάγκη της διάφανης διαδικασίας.

Ο αθλητισμός, κυρίως ο ερασιτεχνικός, έχει ανάγκη από οικονομική στήριξη και ορθώς ο Δήμος μπαίνει σε αυτή την διαδικασία. Μόνο που αυτή οφείλεται να είναι, αξιοκρατική και διάφανη και να μην τυγχάνουν επιχορήγησης όσοι τυχαίνει να έχουν τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου