ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Ένα Τριώροφο "Παλάτι" | Epirus World

ΣΠΗΛΑΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - Ένα Τριώροφο "Παλάτι"

Το Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων είναι από τα ωραιότερα Σπήλαια Παγκοσμίως και απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα  από την πόλη των Ιωαννίνων. Καταλαμβάνει έκταση 14.800 τ.μ. εκ των οπίων τα 1.100 αποτελούν την τουριστική διαδρομή και η διάρκεια της ξενάγησης διαρκεί 45 λεπτά . Η θερμοκρασία στο Σπήλαιο είναι σταθερή στους 17ο C χειμώνα – καλοκαίρι. 

 Το Σπήλαιο Περάματος είναι ανοιχτό κάθε μέρα Κυριακές και Αργίες  από τις 09.00 π.μ.  έως 17.00. μ.μ
 Οι ξεναγοί του θα  σας υποδεχτούν στην είσοδο και θα φροντίσουν  για την άρτια ενημέρωσή σας, σε αυτή την καταπληκτική  έκθεση γλυπτικής της φύσης. Τα Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων είναι το πρώτο  στην Ελλάδα  που αξιοποιήθηκε  τουριστικά αλλά και παραμένει πρώτο όσον αφορά τις εντυπώσεις που αποκομίζει κανείς, το μέγεθος και την σπανιότητά του. 


Σε  αυτό βρέθηκαν  για  πρώτη φορά στην Ελλάδα (1956) απολιθώματα οστά και δόντια της Σπηλαίας Άρκτου.
Είναι από τα κορυφαία Σπήλαιο παγκοσμίως και το φιλοτέχνησε η φύση   στα σπλάχνα του Λόφου Γκορίτσα, σε ένα  τριώροφο παλάτι πριν 1.500.00000 χρόνια. Τα  εκθέματα που παρουσιάζονται είναι από τα πλουσιότερα μιας και σε άλλα σπήλαια φτιάχνονται  6-10  είδη  σταλακτικών και σταλαγμιτών, ενώ  στο Σπήλαιο Περάματος Ιωαννίνων φτάνουν τα δεκαεννιά . Επίσης , συναντάμε και γραφικές λίμνες με τα πέτρινα νούφαρα τους  όπου καθρεφτίζονται οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες στα κρυστάλλινα νερά.


Στην είσοδο του Περάματος  λειτουργεί το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποδοχής επισκεπτών "ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΥ",  όπου  ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να ξεναγηθεί στην έκθεση   παλαιοντολογικών  εκθεμάτων και απολιθωμάτων. Επίσης ο επισκέπτης μπορεί να   παρακολουθήσει   ντοκιμαντέρ  με  την ιστορία  των Σπηλαίων.  Στην συνέχεια ο επισκέπτης   μπορεί να συνεχίσει την περιήγησή του με  του Τουριστικό Τραίνο το οποίο μεταφέρει τον επισκέπτη στην είσοδο  του Σπηλαίου Περάματος και να  απολαύσει την περιήγησή του με  τους ξεναγούς  που διαθέτει το Σπήλαιο στο Καλύτερο  Φυσικό  Μουσείο


Μετά  την ξενάγηση στην έξοδο του Σπηλαίου  25 μ. ψηλότερα  από την είσοδο ο επισκέπτης έχει μια υπέροχη θέα τόσο της πόλης των Ιωαννίνων όσο και της θρυλικής λίμνης Παμβώτιδας, ξακουστής  από τον ιστορικό Θρύλο της Κυρά – Φροσύνης και του Αλλή Πασά, ενώ με το εξωτερικό μονοπάτι επιστρέφει στην είσοδο του Σπηλαίου .


Το Πέραμα  παρουσιάζει  έντονο τουριστικό ενδιαφέρον καθώς   πρόκειται για περιοχή με ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.


Μάλιστα φημίζεται για τα χειροποίητα ασημικά της, τα οποία  είναι ξεχωριστής ομορφιάς. Τα   τελευταία χρόνια νέοι άνθρωποι  ασχολούνται συστηματικά με την ασημουργία συνδυάζοντας το παραδοσιακό με το μοντέρνο και προσδίδοντας νέα πνοή στην τέχνη. 


Για Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε  να απευθυνθείτε στα τηλ. 2651081521 & 2651081650 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.spilaio-perama.gr   και  e-mail : info@spilaio-perama.gr.
Ταχ. Δ/ση Σπηλαίου  19, Τ.Κ. 45500 Πέραμα Ιωαννίνων
Δείτε μαγευτικές εικόνες απο το εσωτερικό του σπηλαίου:

Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου