Γιάννενα: Κόκκινη κάρτα στον Δήμαρχο για τα φωτιστικά! | Epirus World

Γιάννενα: Κόκκινη κάρτα στον Δήμαρχο για τα φωτιστικά!

Αν το νόμιμο είναι πάντα και ηθικό συχνά πυκνά απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα. Τον τελευταίο καιρό στη Φιλιππιάδα ήταν απ΄τα κυρίαρχα θέματα αναφορικάμ με τη λειτουργία της δημοτικής αρχής ώσπου ήρθε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση να αποφανθεί επισήμως το αυτονόητο.

Το ζήτημα αφορούσε σε έργο προμήθειας φωτιστικών σωμάτων προϋπολογισμού 69.000 ευρώ. Υπήρχαν δέκα ενδιαφερόμενοι που κατέθεσαν προσφορές όμως στην τελική φάση του διαγωνισμού έφτασε μόνο ένας κι αυτός συμβαίνει να είναι ο κουνιάδος του Δημάρχου. Το έργο κατακυρώθηκε σ΄εκείνον με ποσοστό έκπτωσης 1,5%, κάτι που υποδαύλισε ακόμη περισσότερο τις συζητήσεις περί μη ηθικής συναλλαγής.

Προ αρκετών ημερών το θέμα κατήγγειλε με ανοιχτή επιστολή του ο δημ. Σύμβουλος Μενέλαος Γείτονας επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ο κ. Καλαντζής απάντησε στον κ. Γείτονα με δελτίο τύπου αλλά δεν κατάφερε να αμβλύνει τις εντυπώσεις αφού δεν απαντούσε επί της ουσίας των καταγγελομένων παρά εστίαζε στη νομιμότητα των διαδικασιών και πλειοδοτούσε σε λεονταρισμούς.

Ώσπου εκδόθηκε απόφαση του κ. Μιχελάκη μετά από προσφυγή ενιστάμενου υποψήφιου προμηθευτή που ακυρώνει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ζηρού και την κατακύρωση του διαγωνισμού στον κουνιάδο του Δημάρχου.

Στο μακροσκελές σκεπτικό της η υπηρεσία εξετάζει ως όφειλε μόνο το θέμα της έλλειψης ανταγωνισμού στο οποίο στηρίζονταν και η ένσταση και εξ αυτού απορρίπτει την δημοτική απόφαση. Δηλαδή,δεν νοείται διαγωνισμός με έναν μόνο υποψήφιο.

Πέραν τούτου οι συζητήσεις στα στέκια του δήμου εντοπίζουν και το φαινόμενο της κατάτμησης έργου αφού τα φωτιστικά αφορούν στο έργο ανάπλασης του πεζόδρομου και που έχει κατακυρωθεί σε άλλον εργολάβο, αδερφό ενός εκ των αντιδημάρχων.

Η όλη υπόθεση έχει εξελιχθεί σε πολιτικό unfairγια τον κ. Καλαντζή που αντί να αλλάξει τα φώτα της πόλης, αλλάζει τα φώτα στην παράταξή του...

ΡΟΥΛΑ ΧΡΗΣΤΟΥ-epiruspost
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου