Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων | Epirus World

Συνελήφθησαν στο Καλπάκι Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων

Συνελήφθησαν, την Τρίτη (06-06-2017) αργά το βράδυ στη διασταύρωση Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου και του Αστυνομικού Τμήματος Δελβινακίου, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 51 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί διενήργησαν έλεγχο σε λεωφορείο με αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας, όπου κατελήφθησαν οι δύο συλληφθέντες, οδηγοί του λεωφορείου, να κατέχουν και να αποκρύπτουν στο εσωτερικό του οχήματος,  λαθραία καπνικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα, κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
· (100) συσκευασίες τσιγάρων
· (606) τυποποιημένες συσκευασίες καπνού, συνολικού βάρους (20.850) γραμμαρίων και
·  μία συσκευασία που περιείχε καπνό, βάρους (500) γραμμαρίων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το λεωφορείο, ως μέσο μεταφοράς, ενώ οι κατασχεθείσες ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ιωαννίνων για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.


Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Δελβινακίου.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου