Γιάννενα: Επιχείρηση… σκουπίδια!! Τα συνεργεία απομακρύνουν τόνους απορριμμάτων… | Epirus World

Γιάννενα: Επιχείρηση… σκουπίδια!! Τα συνεργεία απομακρύνουν τόνους απορριμμάτων…

Η μάχη των σκουπιδιών ξεκίνησε... Από το βράδυ της Πέμπτης, τρία πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία, με απορριμματοφόρα, μικρούς φορτωτές και εργάτες καθαριότητας, βρίσκονται στους δρόμους των Ιωαννίνων, απομακρύνοντας τόνους απορριμμάτων.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς τα σημεία όπου βρίσκονται τοποθετημένοι οι κάδοι έχουν μετατραπεί σε μικρές χωματερές, με τα σκουπίδια να καταλαμβάνουν πεζοδρόμια αλλά και μεγάλο μέρος του οδοστρώματος.



Στην Αγία Μαρίνας, για παράδειγμα, χρειάστηκε η συνδρομή της Τροχαίας, η οποία έκλεισε τον δρόμο, ώστε να μπορέσουν απορριμματοφόρο και φορτωτής να απομακρύνουν τον λόφο με τα σκουπίδια.

Η ζέστη, ακόμη και τις βραδινές ώρες και η έντονη δυσοσμία, αποτελούν δύο σημαντικούς παράγοντες που δυσκολεύουν κατά πολύ τη δουλειά των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας, οι οποίοι επέστρεψαν στο καθήκον μετά από αρκετές ημέρες κινητοποιήσεων.

Και θα χρειαστεί να εργαστούν πολύ σκληρά τις επόμενες ημέρες ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα της πόλης...



Το διάστημα της απεργιακής κινητοποίησης, «τα σκουπίδια» αποτέλεσαν το βασικό θέμα συζήτησης όλων.. Η ένταση δεν έλλειψε, καθώς κάθε απεργία έχει κοινωνικό αντίκτυπο...

Ωστόσο, σε συνθήκες ηρεμίας πλέον, είναι υποχρέωση όλων των αρμοδίων αλλά και των πολιτών, να συζητήσουμε για την διαχείριση των απορριμμάτων.. Την ορθολογική διαχείριση απορριμμάτων... Αυτή που δεν επιτρέπει οι μπλε κάδοι να γεμίζουν με κάθε λογής σκουπίδια, ακόμη και τις ημέρες της απεργίας...
Πηγή: epiruspost





Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου