Επικαιροποίηση θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στο Δήμο Αρταίων, για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους | Epirus World

Επικαιροποίηση θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στο Δήμο Αρταίων, για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους

Στην επικαιροποίηση θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ σε κοινόχρηστους χώρους, καθώς και πλησίον του τόπου κατοικίας τους προχωρά ο Δήμος Αρταίων. Παράλληλα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων ψήφισε ομόφωνα το Κανονιστικό πλαίσιο για τη διάθεση θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ.

«Παραμένει βασικός μας στόχος η λήψη μέτρων υπέρ της πιο εύκολης προσβασιμότητας των ΑμεΑ και της διευκόλυνσής τους με κάθε τρόπο στην καθημερινότητά τους. Δεν είναι μόνο υποχρέωσή μας, είναι και δείγμα πολιτισμού μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.


Αναλυτικότερα, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε 35 γενικές θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ με ευρύτερη χωροταξική κατανομή σε όλη την πόλη και 12 προσωπικές θέσεις. Στις θέσεις αυτές θα σταθμεύουν αποκλειστικά οποιοιδήποτε κάτοχοι του Δελτίου Στάθμευσης «ΑΜΕΑ» και θα απαγορεύεται η χρήση τους από άλλους, σύμφωνα με το Νόμο.


Σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο, οι έχοντες (πέραν του Δελτίου Στάθμευσης ΑμεΑ) αναπηρικό όχημα ή εξυπηρετούνται από άλλο άτομο που αναφέρεται ή στην άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή στο Δελτίο στάθμευσης και μεταφέρονται ως ανήλικα τέκνα ΑμεΑ από γονείς ή δικαστικούς συμπαραστάτες ανηλίκων-ενηλίκων ΑμεΑ, μπορούν να αιτηθούν από τον Δήμο προσωπική –ατομική θέση στάθμευσης πλησίον της κατοικίας τους, όπως αναφέρεται και στην Κανονιστική Απόφαση του Δήμου Αρταίων.


Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και τις αιτήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων (2681362230). [epirusgate
]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου