ΠΟΕΔΗΝ: Εργασιακός εκφοβισμός στα ιδρύματα πρόνοιας | Epirus World

ΠΟΕΔΗΝ: Εργασιακός εκφοβισμός στα ιδρύματα πρόνοιας

Τις κινητοποιήσεις και τον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων στα Δημόσια Ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας της Ηπείρου στηρίζει η ΠΟΕΔΗΝ, χαρακτηρίζοντας οριακή την κατάσταση και επισφαλή την λειτουργία.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου εργάζονται 40 άτομα (διοικητικό, τεχνικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό), τα οποία εξυπηρετούν 57 περιθαλπόμενους, στερούμενα τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινά και αργίες) από το Δεκέμβριο του 2016 έως και τον Ιούνιο του 2017.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, η οριακή κατάσταση επισφαλούς λειτουργίας στην οποία βρίσκονται οι μονάδες του (Κ.Κ.Π.Π.Η.), η υποστελέχωση, η δημιουργία εργαζομένων πολλαπλών καθηκόντων, το έντονο εργασιακό άγχος καθώς και ο εργασιακός εκφοβισμός «bullying” (εργαζόμενοι του ιδρύματος Φιλιατών), προσθέτουν στους εργαζόμενους συναισθήματα ταπείνωσης και κατωτερότητας.

Το 1/3 του προσωπικού έχει συνταξιοδοτηθεί χωρίς να έχει γίνει αναπλήρωση σε μόνιμο προσωπικό. Αίολες οι υποσχέσεις της Προέδρου του Ιδρύματος για πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού (διοικητικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό υγειονομικό και προσωπικό εστίασης), ούτε καν επικουρικό. Αυτό είχε ως συνέπεια την απόφαση της διοίκησης να μην κάνει νέες εισαγωγές στο ίδρυμα, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την αύξηση της επικινδυνότητας απρόβλεπτων καταστάσεων σε παιδιά, ασθενείς και εργαζόμενους στις Μονάδες, καθώς και την αδυναμία να παίρνουν τις νόμιμες άδειες και τα ρεπό τους έγκαιρα, επιβαρύνοντας την οργανική και ψυχική τους υγεία.

«Δε δεχόμαστε άλλο την απαξίωση των δημόσιων προνοιακών κοινωνικών υπηρεσιών, που από τη φύση του έργου τους προορίζονται για τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής του λαού μας, των προσφύγων και των μεταναστών», καταλήγει η ανακοίνωση. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου