Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης | Epirus World

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης

H ολοκλήρωση μελέτης για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπης αλλά και οι εργασίες που θα ξεκινήσουν , μετά και την έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η μελέτη για το Ρωμαϊκό Στάδιο της Νικόπολης που αναμένεται να ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο καθώς και οι τελικές διαβουλεύσεις για τη μελέτη κατασκευής του κτιρίου υποδοχής στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης ήταν μεταξύ των ανακοινώσεων που έγιναν από τον πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» κ. Σταύρο Μπένο στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην Πρέβεζα, προς τιμήν των μεγάλων χορηγών του προγράμματος διαδικτυακής χρηματοδότησης του αρχαίου θεάτρου της Κασσώπη. 

Ο κ. Μπένος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν στο crowdfunding για το αρχαίο θέατρο της Κασσώπης, σημειώνοντας ωστόσο πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα λόγω χαμηλού κυρίως πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου, δεν μπορεί να διαχωρίσει δύο έννοιες οι οποίες είναι επάλληλες και όχι ταυτόσημες, τις υποδομές και την ανάπτυξη. Ο κ. Μπένος αναφέρθηκε στις πολιτιστικές διαδρομές στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου σημειώνοντας πως αυτό που έχει βαρύτητα για την επιτυχία τους είναι η ολική ποιότητα του έργου .Ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στη συγκέντρωση των 80.500 ευρώ που διατέθηκαν για τη μελέτη του θεάτρου της Κασσώπης, υπογραμμίζοντας πως το Διάζωμα βοήθησε να ξεμπλοκάρουν κονδύλια τα οποία είχε δεσμεύσει η Περιφέρεια για εργασίες της τάξης των 39 εκ.ευρώ.


Για τη σημασία του αρχαιολογικού χώρου και τη σπουδαιότητα των εργασιών ανάδειξης μίλησε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης ο οποίος ευχαρίστησε το Διάζωμα και τον Σταύρο Μπένο, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήραν και ορισμένοι από τους χορηγούς που παραβρέθηκαν όπως από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, την Εθνική Τράπεζα και το ίδρυμα Ακτία Νικόπολης. Το πρωί της Κυριακής το Σωματείο Διάζωμα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, διοργάνωσαν προσωπική ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης ως αντιστάθμισμα για όσους συνέβαλαν στο πρόγραμμα με το ποσό των 1.000 ευρώ και άνω.


πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου