Η «δενδροκκλησιά» του Παΐσιου στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας! | Epirus World

Η «δενδροκκλησιά» του Παΐσιου στην Αγία Βαρβάρα Κόνιτσας!

Είκοσι δύο χιλιόμετρα βόρεια της Κόνιτσας... Στην Αγία Βαρβάρα! Εδώ, με πίστη, αγάπη και μεράκι, χτίστηκε ένα μικρό εκκλησάκι, στο εσωτερικό ενός δέντρου, ακολουθώντας σήμερα τα βήματα του Αγίου Παΐσιου.

Το υπεραιωνόβιο δέντρο (δρυς) στο εσωτερικό του είχε υποστεί αρκετές φορές καταστροφές και πυρκαγιές, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο η κατάσταση του να επιδεινώνεται.



Χάρη, όμως, στην ιδέα και πρωτοβουλία ενός κατοίκου του χωριού Αγία Βαρβάρα σώθηκε για να μετατραπεί σε προσκυνηματικό τόπο του Άγιου Παΐσιου.

Το αδύναμο ευλογημένο δέντρο θωρακίστηκε εσωτερικά με πέτρα από την περιοχή και μετατράπηκε σε δενδροκκλησιά.

Τοποθετήθηκε εικόνα προς τιμήν του Άγιου Παΐσιου, όπου στα νεανικά του χρόνια περνούσε από την Αγία Βαρβάρα, πηγαίνοντας στο κοντινό χωριό Αμάραντος για να εκτελέσει ξυλουργικές εργασίες και επισκευές σε ντόπιες οικίες.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ελάχιστα παρόμοια εκκλησάκια - τόποι προσκυνήματος μέσα σε δέντρο και προκαλούν το ενδιαφέρον ελλήνων και ξένων επισκεπτών. [epiruspost]


Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου