Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος | Epirus World

Ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Θέμα: «Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος»
Με τη συμμετοχή σε δύο εκδηλώσεις γιόρτασε ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Άρτας εκδήλωση στην πλατεία Σκουφά στην Παρηγορήτισσα, με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία του νομού Άρτας.
Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πλούσια ορνιθοπανίδα, τις λιμνοθάλασσες, τη χλωρίδα καθώς και τα ψάρια του Αμβρακικού, ενώ μέσα από διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια και ζωγραφιές ευαισθητοποιήθηκαν για την προστασία αυτού του σπάνιου υγρότοπου. Στο χώρο παράλληλα υπήρχε έκθεση με τις περιβαλλοντικές δράσεις που πραγματοποίησαν μαθητές με τη βοήθεια των δασκάλων τους κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, προσωπικό του Φορέα συμμετείχε στην 5η Οικογιορτή ανάδειξης τοπικών προϊόντων με τίτλο «Στους δρόμους της ελιάς και της πορτοκαλιάς» που φέτος πραγματοποιήθηκε στην πλατεία της Γραμμενίτσας παρουσία συλλόγων, σχολείων και πολλών επισκεπτών.  Η γιορτή εκτός από έκθεση τοπικών προϊόντων, περιελάμβανε επίσης μουσικά και καλλιτεχνικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους.
Η συμμετοχή του Φορέα στην οικογιορτή είχε ως σκοπό τη στήριξη των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και την ενημέρωση των επισκεπτών για την ανάγκη αειφορικής διαχείρισης και προστασίας του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού. Ευχή όλων η οικογιορτή να καταστεί θεσμός που θα συμβάλλει τόσο στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος όσο και στην οικονομική και πολιτιστική ώθηση της τοπικής κοινωνίας.
[mypreveza]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου