ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας προσφυγών , έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας προσφυγών , έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο για τα Παιδιά του Κόσμου της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ στα Ιωάννινα με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας προσφυγών πραγματοποιεί έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στις 13-17 Ιουνίου 2017 στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων με τίτλο «Τα μάτια μου.. θέλουν κάτι να σου πουν..». Το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί ανοικτή για το κοινό εορταστική εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση της έκθεσης.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία και με την υποστήριξη του διακυβερνητικού οργανισμού UNICEFκαι του οργανισμού Finn Church  Aidπροσέφερε το 2017 προγράμματα μη τυπικής εκπαίδευσης στα παιδιά της προσφυγικής κοινότητας των Ιωαννίνων στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Quality play- based learning and non-formal education, enhanced psychosocial wellbeing and positive integration for refugee children aged 3–17 years in Greece». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την αγγλική και την μητρική τους γλώσσα, ενώ συμμετείχαν σε καθημερινές βιωματικές δράσεις για την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων ζωής.
Όπως επισημαίνει η εκπαιδευτική ομάδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ «Ή έκθεση ζωγραφικής των παιδιών απεικονίζει ένα ταξίδι ζωής. Άραγε  πόσα μπορούν να πουν τα μάτια; Μία έκθεση έργων τέχνης, με καλλιτέχνες παιδιά. Μαθητές οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μας από εμπόλεμες ζώνες κατά κύριο λόγο από τη Συρία και το Αφγανιστάν. ‘Ένα ταξίδι με αφετηρία το παρελθόν, σταθμό στο παρόν και προορισμό τα όνειρα. Μία διαδρομή μέσα από τα μάτια των παιδιών, η οποία ζωντανεύει και δίνει φωνή στις εμπειρίες της ζωής τους.  Μέσω της τέχνης ήρθαν αντιμέτωπα με τους φόβους τους, εξέφρασαν τα συναισθήματα τους και πήραν το μέλλον στα χέρια τους. Άλλωστε, ένα έργο τέχνης είναι μία "εξομολόγηση". Μέσω της έκθεσης, είναι μία καλή ευκαιρία  ο επισκέπτης να μπει στο κόσμο των παιδιών, να επικοινωνήσει μαζί τους και να θυμηθεί κι ο ίδιος πως είναι να είσαι παιδί.»

Στην έκθεση επίσης φιλοξενούνται ζωγραφιές μαθητών των σχολείων της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Συντελεστές Έκθεσης και Εκπαιδευτική Ομάδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ: Ευριπίδης Μιχαήλ, Αbdul Baset Kaleqi, Έλενα Γατσιάνη, Ράνια Καρακώστα, Zahida Hamida, Ελένη Χασιώτη, Tareq Nanai, Αννέτα Παλαιοχωριτη, Χρύσα Τσιρώνη, Baraa Al Ahmad, Mohammad Nasir Ahmadi.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου και ώρα 19.00 στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Εκπαιδευτικής Ακαδημίας θα πραγματοποιηθεί το κλείσιμο της έκθεσης με μια σειρά ομιλιών και μουσικές εκδηλώσεις.

Διάρκεια έκθεσης: Τρίτη 13 Ιουνίου -Σάββατο 17 Ιουνίου
Ώρες υποδοχής κοινού:
καθημερινές 10.00- 14.00, Σάββατο κλείσιμο έκθεσης 17.00-21.00

Είσοδος Ελεύθερη

[epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου