Πρέβεζα: Πανηγυρικός εορτασμός Αγίων Αποστόλων- στη θέση Λιθάρι, στη Νέα Σαμψούντα | Epirus World

Πρέβεζα: Πανηγυρικός εορτασμός Αγίων Αποστόλων- στη θέση Λιθάρι, στη Νέα Σαμψούντα

Πλήθος Πιστών βρέθηκε την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017, στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στην περιοχή Λιθάρι της Νέας Σαμψούντας . όπου ετελέσθη Εσπερινός, στον οποίο χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος. Αξίζει να σημειωθεί ότι έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία της Ιεράς Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης, την ίδια μέρα! Ενώ το πρόγραμμα της εορτής την Τετάρτη 28 Ιουνίου περιλάμβανε ακόμη αγρυπνία από 10.00-12.30.




Το πρόγραμμα της εορτής για την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017, περιλάμβανε Όρθρο-Θεία Λειτουργία το πρωί από 07.00 έως 09.30 και Εσπερινό 7 με 7.30 το απόγευμα. Για την Παρασκευή 30 ιουνίου στο πρόγραμμα υπάρχει από τις 7 μέχρι τις 9.30 το πρωί Θεία Λειτουργία.








Το εκκλησάκι βρίσκεται στη θέση Λιθάρι, κοντά στην αρχαία Νικόπολη, που σύμφωνα με την παράδοση το μήνυμα για τον Χριστό και την ανάστασή Του στην Νικόπολη της Ηπείρου έφερε και διέδωσε ο πανεύφημος απόστολος Παύλος.Κατευθυνόμενος για την Νικόπολη, λέει η παράδοση, στάθηκε, κάπου δεκαπέντε χιλιόμετρα έξω από την περίφημη εκείνη μεγαλόπολη· και, καθισμένος επάνω σε ένα λιθάρι, μίλησε στους «παρατυχόντες» για τον Χριστό. Και από τότε, θέση και λιθάρι, έμειναν στην συνείδηση του χριστιανικού λαού της περιοχής, ιερά και άγια· αφού εκεί δημιουργήθηκε η απαρχή της Ηπείρου.Και ονομάζεται τώρα η περιοχή Λιθάρι. Και κτίσθηκε από πανάρχαιους χρόνους εκεί εκκλησία.
Πηγή: tomistinenimerosi
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου