Γιάννενα: Σκουπίδια «βουνό» στους δρόμους… Νέες, πολυήμερες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους! | Epirus World

Γιάννενα: Σκουπίδια «βουνό» στους δρόμους… Νέες, πολυήμερες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους!

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στους δρόμους των Ιωαννίνων, όπως και άλλων μεγάλων πόλεων, μετά από τέσσερις ημέρες αποχής των εργαζομένων στην καθαριότητα. Τα σκουπίδια σχηματίζουν βουνά, καθώς δεν υπήρξε έγκαιρα τουλάχιστον, καμία ανακοίνωση- έκκληση προς τους πολίτες.

Σε συνδυασμό με την ζέστη των ημερών αυτών, η κατάσταση γίνεται αφόρητη, χωρίς κανένας να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.

Ακόμη και ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης αδυνατεί να δώσει λύση αν και με την τελευταία συνέντευξή του τάζει θέσεις μόνιμης απασχόλησης μέσω ΑΣΕΠ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των δήμων, των οποίων η επέκταση των συμβάσεων κρίθηκε αντισυνταγματική.



Τα χειρότερα όμως έπονται... Οι ελπίδες να λήξει το μαρτύριο των σκουπιδιών μέσα στις επόμενες ώρες διαψεύδονται καθώς η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε πολυήμερες και πολυεπίπεδες κινητοποιήσεις.

- Τη συνέχιση του αποκλεισμού όλων των αμαξοστασίων των Δήμων της χώρας και καλεί όλα τα Σωματεία, ακόμα και αυτά που δεν έχουν συμβασιούχους, να συμπαραταχθούν σ’ αυτόν τον αγώνα και να γενικευτεί ο αποκλεισμός παντού. Ο αγώνας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στην καθαριότητα και στις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, είναι υπόθεση όλων των εργαζόμενων, σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, γιατί παλεύουν για την κατάργηση όλων των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

- Κανένα απορριμματοφόρο δεν θα κυκλοφορεί και δεν θα κάνει περισυλλογή απορριμμάτων. Συνεχίζεται κανονικά μόνο η αποκομιδή των νοσοκομειακών αποβλήτων και από άλλους ευαίσθητους κοινωνικά χώρους.

- Αποχή το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017 από κάθε υπερωριακή απασχόληση.



- Συνεχίζεται και επεκτείνεται σ’ όλες τις Περιφέρειες και τους Νομούς της χώρας ο αποκλεισμός των Χ.Υ.Τ.Α., από τους εργαζόμενους τους, αλλά και με τη συνδρομή των Σωματείων των Δήμων των αντίστοιχων περιοχών.

- Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 θα πραγματοποιηθεί νέο Συλλαλητήριο στην Αθήνα και στις πρωτεύουσες όλων των Νομών της χώρας. Για το λόγω αυτό προκηρύσσεται Πανελλαδική Στάση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους (και των υπηρεσιών δηλαδή που δεν είναι σε αποκλεισμό η λειτουργία τους) των Ο.Τ.Α. από τις 11:00 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας.

- Την Τρίτη και Τετάρτη 27 και 28 Ιουνίου 2017 παραμένουν σε αποκλεισμό όλα τα αμαξοστάσια των Δήμων, ενώ τα Σωματεία μπορούν να διευρύνουν, με αποφάσεις τους, τους χώρους που θα είναι αποκλεισμένοι, ανάλογα με τις ιδιομορφίες σε κάθε Δήμο.

- Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 προκηρύσσεται νέα γενική 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στους Ο.Τ.Α. και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στην Αθήνα με πανελλαδική συμμετοχή, στις 10:30 το πρωί, έξω από τα γραφεία της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α. στην Πλατεία Καραϊσκάκη (Καρόλου 24) και πορεία στη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου. [epiruspost]

Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου