Στην Κόνιτσα ο Σταύρος Καλογιάννης | Epirus World

Στην Κόνιτσα ο Σταύρος Καλογιάννης

Την Κόνιτσα επισκέφθηκε, προχθές), ο Σταύρος Καλογιάννης και παρέστη στην εκδήλωση τιμής στη μνήμη του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου, ευεργέτη και ιδρυτή της Αναγνωστοπουλείου Γεωργικής Σχολής. 

Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Παπασπύρου και δημοτικούς συμβούλους, με τους οποίους συζήτησαν θέματα του δήμου, ιδίως δε για την πορεία ολοκλήρωσης των μελετών του οδικού άξονα Καλπάκι – Κόνιτσα και την ανάγκη σημειακών τροποποιήσεων του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) Κόνιτσας, προκειμένου να αρθούν ορισμένες ασυμβατότητες με τις υφιστάμενες χρήσεις γης. Στην Καλλιθέα συναντήθηκε με παραγωγούς της περιοχής για θέματα του πρωτογενή τομέα και για το νέο αρδευτικό έργο που λειτουργεί στον κάμπο της Κόνιτσας. 

Ειδικότερα συζήτησαν για το υψηλό κόστος που απαιτείται να καταβάλουν οι αγρότες για να γίνει χρηστικό το νέο αρδευτικό δίκτυο του κάμπου Κόνιτσας, αλλά και για το υψηλό κόστος παραγωγής, ιδίως δε των αγροτικών εφοδίων. Συζήτησαν επίσης για την νέα φορολογία των αγροτών και τις νέες υποχρεώσεις που απορρέουν από την Υπουργική Απόφαση, που εκδόθηκε τον Μάιο του 2017, για την κοστολόγηση και τιμολόγηση των υπηρεσιών ύδατος, καθώς και για την ανάκτηση του κόστους νερού στις διάφορες χρήσεις του. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι το κόστος που καταβάλλουν σήμερα οι παραγωγοί για να διατηρήσουν την ποιότητα των προϊόντων της περιοχής, ροδάκινα και πεπόνια, είναι υψηλό, ενώ επισημάνθηκε η καλή συνεργασία των παραγωγών με τις ελεγκτικές αρχές που είναι αρμόδιες για τη διασφάλιση της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου