Ιωάννινα: Σε νέες περιπέτειες ο διαγωνισμός για τον βιολογικό | Epirus World

Ιωάννινα: Σε νέες περιπέτειες ο διαγωνισμός για τον βιολογικό

Σε νέες περιπέτειες φαίνεται ότι μπαίνει το μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων. Τέσσερα και πλέον χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού και με την χρηματοδότηση του έργου πλέον να είναι αμφίβολη, όλα δείχνουν ότι εισέρχεται σε νέες καθυστερήσεις.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από όσους γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του πρακτικού αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών... Το πρακτικό οριστικοποιήθηκε πρόσφατα και, όπως αναφέρουν πληροφορίες, αναμένεται να συνοδευτεί από νέο κύκλο ενστάσεων.

Κι αυτό γιατί, ενώ ο αρχικός στόχος ήταν η συμμετοχή πολλών σχημάτων, ώστε να διασφαλιστεί ο ανταγωνισμός, ουσιαστικά η τεχνική αξιολόγηση οδηγεί στο... απόλυτο μονοπώλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις πέντε εταιρίες που μετείχαν στο διαγωνισμό, οι δύο αποκλείστηκαν. Οι τεχνικές προσφορές των υπόλοιπων τριών αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν, με τρόπο που ήδη προκαλεί πολλά ερωτήματα και ουσιαστικά προδικάζει το αποτέλεσμα πριν ακόμη ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές!!

Η απόκλιση είναι τέτοια, που μπορεί να αναδείξει ανάδοχο, σε ένα έργο 18 εκατομμυρίων ευρώ, ακόμη και με έκπτωση της τάξης του 1%!!!

Η επιτροπή διαγωνισμού αποτελείται από τέσσερα υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΙ, έναν εκπρόσωπο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, έναν εκπρόσωπο της ΠΕΔΜΕΔΕ και έναν εκπρόσωπο της ΠΕΔ Ηπείρου.

Το πρακτικό υπογράφεται από όλα τα μέλη, ακόμη και από τον εκπρόσωπο της ΠΕΔ, ο οποίος στις έξι συνεδριάσεις που είχαν προηγηθεί για την αξιολόγηση, ήταν απών. Ωστόσο, με δεδομένο ότι είχαν υπογράψει τα υπόλοιπα μέλη και η απόφαση ήταν ομόφωνη, υπέγραψε το πράκτιικο προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι θέτει εμπόδια στην δρομολόγηση του έργου.

Ήδη πληροφορίες αναφέρουν ότι επί του αποτελέσματος θα υποβληθούν ενστάσεις, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει νέος κύκλος προδικαστικών, ο οποίος μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας...

Πρακτικά αυτό σημαίνει νέες καθυστερήσεις, την στιγμή που ουδείς γνωρίζει αν η χρηματοδότηση του έργου παραμένει διασφαλισμένη ή όχι... [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου