Ο σεισμογράφος των Ιωαννίνων καταγράφει τις δονήσεις αλλά το Γεωδυναμικό δεν τις...βλέπει! | Epirus World

Ο σεισμογράφος των Ιωαννίνων καταγράφει τις δονήσεις αλλά το Γεωδυναμικό δεν τις...βλέπει!

Μετά τους σεισμούς του Οκτωβρίου, σε μία περιοχή όπως τα Γιάννινα, που δεν είχε ανάλογη εμπειρία, όλοι είμαστε περισσότερο ευαισθητοποιημένοι και υποψιασμένοι.. Ακόμη και μικρές σεισμικές δονήσεις, είναι ικανές να αναστατώσουν τους κατοίκους, ακόμη κι αν δεν συντρέχει κανένας λόγος.

Τις τελευταίες ημέρες, πολίτες αναφέρουν σεισμικές δονήσεις έχουν προκαλέσει και πάλι αναστάτωση... Το πιο παράδοξο είναι ότι οι σεισμικές δονήσεις δεν αναφέρονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Μάλιστα, το Σάββατο, όταν το Epiruspost επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό, η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχει καμία καταγεγραμμένη δόνηση στην περιοχή...

Κι όμως....

Οι Γιαννιώτες δεν... τρελαθήκαμε ξαφνικά!

Σεισμικές δονήσεις έγιναν και έχουν καταγραφεί από τον σεισμογράφο που έχει εγκατεστημένο στα Γιάννινα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμογράφος βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.



Παραθέτουμε τις καταγραφές του σταθμού των Ιωαννίνων... Σημειώνεται ότι η ενημέρωση γίνεται κάθε λίγα λεπτά και το γράφημα απεικονίζει τις καταγραφές του 24ωρου.





Η δραστηριότητα αυτή, όπως καταγράφεται από τον σεισμογράφο, όφειλε να εμφανίζεται αυτόματα στις σελίδες του Γεωδυναμικού. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει.

Οι δονήσεις που έχουν καταγραφεί από τον σεισμογράφο των Ιωαννίνων, δεν εμφανίζονται στον χάρτη του Γεωδυναμικού, στον οποίο αναφέρονται ακόμη και σεισμοί με πολύ μικρό μέγεθος, όπως είναι το 1,5 Ρίχτερ.

Μία πιθανή εξήγηση είναι ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα ή δυσλειτουργία στο σύστημα, όμως αυτό που οφείλει να διευκρινίσει τι συμβαίνει είναι το ίδιο το Γεωδυναμικό.
[epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου