Συντονισμένη επίθεση στο Ιράν με νεκρούς και τραυματίες | Epirus World

Συντονισμένη επίθεση στο Ιράν με νεκρούς και τραυματίες

Διπλή επίθεση ενόπλων σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Ιράν. Η πρώτη επίθεση έγινε στο κοινοβούλιο της χώρας και η δεύτερη στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομεϊνί.
Από την επίθεση στο κοινοβούλιο έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν οχτώ άτομα ενώ ένα άτομο έχασε τη ζωή του και πέντε τραυματίστηκαν στο μαυσωλείο, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.
Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ένοπλοι άνοιξαν πυρ στο εσωτερικό του ιρανικού κοινοβουλίου και ένας καμικάζι ανατινάχθηκε στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί στην νότια Τεχεράνη.
Στο μαυσωλείο του ιδρυτή της Ισλαμικής Επανάστασης ιμάμη Χομεϊνί στη νότια Τεχεράνη ένας άνθρωπος ανατινάχθηκε σκοτώνοντας τον κηπουρό και προκαλώντας αδιευκρίνιστο αριθμό τραυματιών.
Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε ότι τέσσερις ένοπλοι συμμετείχαν στην επίθεση στο μαυσωλείο, εκ των οποίων ένας καμικάζι.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Isna, στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί υπάρχει ένας νεκρός, χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για τον καμικάζι.
Στους χώρους του κοινοβουλίου, ένοπλοι, τρεις σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, οπλισμένοι με δύο καλάσνικοφ και ένα περίστροφο, άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας έναν φρουρό, σύμφωνα με ορισμένα πρακτορεία ειδήσεων, και τραυματίζοντας αδιευκρίνιστο αριθμό ανθρώπων. Το πρακτορείο Tasnim μετέδωσε ότι άγνωστος αριθμός ανθρώπων κρατούνται όμηροι στο κοινοβούλιο.
Το κοινοβούλιο απέχει περί τα είκοσι χιλιόμετρα από το μαυσωλείο του Χομεϊνί.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου