ΖΑΓΟΡΙ-Στην πανέμορφη δρακόλιμνη της Τύμφης | Epirus World

ΖΑΓΟΡΙ-Στην πανέμορφη δρακόλιμνη της Τύμφης

Η πανέμορφη δρακόλιμνη της Τ'υμφης, βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι, σε υψόμετρο 2.050 μ., το σχήμα της είναι ελλειψοειδές και η εκτασή της περίπου 8 στρέμματα[2], ΒΔ της κορυφής Πλόσκος (2.377 μ.), ΒΑ της κορυφής Αστράκας (2.436 μ.), Ν της μονής Στομίου από την οποία απέχει 3,5 ώρες και ΔΒΔ της κορυφής Γκαμήλα (2.497 μ.), η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης. 

Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της. Η λίμνη απέχει 1 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστράκας και 4 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο. 

Το καταφύγιο λειτουργεί καθημερινά από το Μάιο μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες χρειάζεται να έχει προηγηθεί συνεννόηση. Στη Δρακόλιμνη οι λίγοι τολμηροί μπορούν να δοκιμάσουν μια βουτιά, γνωρίζοντας όμως ότι η θερμοκρασία του νερού είναι χαμηλή ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες...
[epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου