Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Μυτιλήνης - Είναι μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο | Epirus World

Ισχυρός σεισμός ανοιχτά της Μυτιλήνης - Είναι μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 15:28, 38 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το μέγεθος του σεισμού είναι 6,1 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό το μέγεθός του είναι 6,3 Ρίχτερ.
Το επίκεντρό του να βρίσκεται σε θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης. Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε ορισμένες περιοχές της Αττικής.
Ο σεισμός τρόμαξε τους κατοίκους του νησιού, που βγήκαν στους δρόμους, και υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια. Από τον σεισμό ταρακουνήθηκαν και αρκετές περιοχές της Τουρκίας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στη Χίο, ενώ ένα άλλο στοιχείο που επισημαίνεται είναι η μεγάλη διάρκειά του.
Λίγα λεπτά αργότερα, σημειώθηκε νέα δόνηση μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Capture
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου