15ο Preveza Jazz Festival – The Show must go on! | Epirus World

15ο Preveza Jazz Festival – The Show must go on!

To 15ο Preveza Jazz Festival ολοκληρώθηκε με αναμφισβήτητη επιτυχία.

Στις 26, 27 και 28 Μαΐου οι φίλοι της τζαζ και όχι μόνο απέδειξαν ότι αποτελούν ένα πιστό και απαιτητικό κοινό που δεν βρίσκεται κατά τύχη στο χώρο των εκδηλώσεων. Απέδειξαν ότι για 3 μέρες σε κλειστό χώρο λόγω του άστατου καιρού, χωρίς την πολυτέλεια του ποτού ή του καπνίσματος αυτό που μετράει είναι η απόλαυση της καλής μουσικής.
Η τζαζ σε όλες της τις εκδοχές που απολαύσαμε αυτό το τριήμερο είναι η κατ’ εξοχήν μουσική χωρίς σύνορα, η μουσική που προάγει τον διαπολιτισμικό διάλογο, την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των λαών, την αποδοχή του διαφορετικού και την εκτίμηση σε κάθε ανθρώπινο πολιτισμό.

Ας ξαναθυμηθούμε τι είδαμε και ακούσαμε:















Την Παρασκευή το ελπιδοφόρο σχήμα από το Μουσικό Σχολείο «Τhe Prevejazz 4», ο βιολιστής-ορχήστρα Luca Ciarla από την Ιταλία και οι εκρηκτικοί «Dan Bárta & Robert Balzar Trio» από την Τσεχία.

Το Σάββατο ο δικός μας Ανδρέας Χουρδάκης με την Σουηδική μπάντα του και τις πετυχημένες κιθαριστικές διασκευές του Bob Dylan, o καθηλωτικός Ολλανδός Yuri Honing με το Αcoustic Quartet και τέλος ο Adedayo Adedeji ο Νιγηριανός που ζει στην Ελλάδα με την Αφρικάνικη χορευτική μουσική του.

Την Κυριακή οι Ελβετοί αυτοσχεδιαστές Samuel Blaser & Peter Bruun, οι δικοί μας Αγγελική Τουμπανάκη και ο Ηλίας Δουμάνης στη δική τους Jazztronica και το «Marly Marques Quintet» από το Λουξεμβούργο.
Αυτές τις 3 μέρες η πόλη απόλαυσε όλες τις εκδοχές της τζαζ, το ιστορικό κέντρο συμμετείχε στη μουσική γιορτή χάρις στην πρωτοβουλία του συλλόγου τους με ήχους jazz στον πεζόδρομο της αγοράς και οι χορηγοί επικοινωνίας πέρασαν παντού το μήνυμα της γιορτής των 15 χρόνων Preveza JazzFestival.

Ήταν όλοι εκεί. Πολιτικά πρόσωπα όλων των χώρων, ανώτατο κλιμάκιο στελεχών του Σουηδικού Ινστιτούτου αλλά το σημαντικότερο όλοι οι φίλοι της μουσικής που βίωσαν ωραίες στιγμές σε ένα κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο.
Να επισημάνουμε την σημαντική παρουσία των ξένων επισκεπτών που χρόνο με το χρόνο αυξάνονται, την συμμετοχή μαθητών και γενικά της νεολαίας που μας ξάφνιασε ευχάριστα.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συνδιοργανωτές, την Περιφερειακή Ενότητα και το Δήμo, τις πρεσβείες των χωρών που συμμετείχαν, τους χορηγούς επικοινωνίας, τους δεκάδες εθελοντές αλλά και όλους εσάς, γιατί μας επιτρέπετε να ονειρευόμαστε από τώρα ένα 16ο Preveza Jazz Festival πιο πλούσιο, πιο διεθνές, πιο ....jazz.

Επόμενο ραντεβού στις 29 Ιουλίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Νικόπολης για να απολαύσουμε το WimMertens Ensemble.

Preveza Jazz Festival
[tomistinenimerosi]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου