Μυρίζει «μπαρούτι» στο Μενίδι, οργή για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή | Epirus World

Μυρίζει «μπαρούτι» στο Μενίδι, οργή για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή

Ο τραγικός θάνατος του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη έφερε στο προσκήνιο όσα εκτυλίσσονται καθημερινά στην περιοχή του Μενιδίου. Οι κάτοικοι ξεχειλίζουν οργή καθώς βρίσκουν κάθε μέρα κάλυκες σε αυλές σπιτιών, ταράτσες, στους κεντρικούς δρόμους από τους δεκάδες πυροβολισμούς… Μία από τις σφαίρες έκοψε και τη ζωή του 11χρονου μαθητή, ο οποίος την ώρα που βρισκόταν στην αυλή του σχολείου του, κατά την διάρκεια μιας σχολικής γιορτής, δέχθηκε στο κεφάλι μία αδέσποτη σφαίρα.
Ο επίλογος της ανείπωτης τραγωδίας γράφτηκε το Σάββατο όπου πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μικρό Μάριο. Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας, δάσκαλοι, γονείς και μαθητές του σχολείου συγκεντρώθηκαν έξω από το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα γίνονται.
ΜΕΝΙΔΙ
Οι περισσότεροι κρατούσαν κάλυκες στα χέρια και τις έδειχναν με αγανάκτηση στις κάμερες των δημοσιογράφων που βρέθηκαν στο σημείο. Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για άφαντους αστυνομικούς, ζητούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη για να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ενώ κάποιοι απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
menidi3
Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν προγραμματισμένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη λεωφόρο Δημοκρατίας. Δεν έλειψαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκειά της, μετά τη ρίψη μολότοφ και τη φωτιά σε σπίτια Ρομά της περιοχής. Το ένα από τα σπίτια είναι αυτό, στο προαύλιο του οποίου βρέθηκαν κάλυκες.

Το πρωί του Σαββάτου συνελήφθη ένας 23χρονος Ρομά, ο οποίος ομολόγησε ότι πυροβόλησε με καραμπίνα το βράδυ της Πέμπτης, που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής. Στο σπίτι του έγινε γλέντι την Πέμπτη, επειδή αφέθηκαν ελεύθερα, με εντολή εισαγγελέα, δύο συγγενικά του πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.
menidi
Εκτός από τον 23χρονο, συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα. Συνολικά οι συλλήψεις έφτασαν τις έξι, ενώ οι προσαγωγές τις 34.

Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο, πολίτες εισέβαλαν και ζητούσαν εξηγήσεις

Μεγάλη ένταση υπήρξε και στο δημοτικό συμβούλιο του Μενιδίου την περασμένη Παρασκευή. Δεκάδες πολίτες μπήκαν στην αίθουσα και απαίτησαν να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους.
menidi4
Οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στον δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό, επιρρίπτοντάς του τις ευθύνες για την εγκληματικότητα στην περιοχή, η οποία όπως λένε έχει ξεφύγει από κάθε όριο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου