ΚΟΝΙΤΣΑ-Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Grammos Mountain Run | Epirus World

ΚΟΝΙΤΣΑ-Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Grammos Mountain Run

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου 2017, το 1ο Grammos Mountain Run. O 1ος Ορεινός Αγώνας 21 km με την επωνυμία "Grammos Μountain Run", έλαβε χώρα στο Πληκάτι Μαστοροχωρίων. Ένας αγώνας που μετά και την σημερινή επιτυχία θα αποτελεί πλέον θεσμό. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωί. Η διαδρομή 21 km κάλυπτε τμήμα της κορυφογραμμή της οροσειράς του Γράμμου και αποτελούσε κυκλική διαδρομή. Αφετηρία και τερματισμός η πλατεία του χωριού Πληκατίου σε υψόμετρο 1240μ., ενώ το μέγιστο υψόμετρο της αγωνιστικής διαδρομής έφθασε στα 2164μ. Η συνολική υψομετρική διαφορά ξεπερνά τα 1550μ. Πρόκειται για μια δύσκολη και απαιτητική διαδρομή που απευθυνόταν σε αθλητές με καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία κίνησης σε ορεινό περιβάλλον. Η διαδρομή περνούσε από κατάφυτες δασικές περιοχές, μοναδικής ομορφιάς και χλωρίδας εξαιρετικού πλούτου. Σε μια περιοχή καλυμμένη με οξιές, βελανιδιές, έλατα και πλούσιο πευκοδάσος. Στη συνέχεια σε υψόμετρο 2164 μ. ακλουθούσε το καταπράσινο αλπικό τοπίο του Γράμμου. Εμπνευστές του 1ο Grammos Mountain Run και της υλοποίησής του, οι Αντώνης Βρόικος και Θεολόγης Ντίσιος. Έμπνευση και έναυσμα για την διοργάνωση, είναι η προώθηση της προσπάθεια για τη διάσωση του Αγριόγιδου της περιοχής του Γράμμου, ένα σπάνιο είδος απειλούμενο υπό εξαφάνιση που ενδημεί στην περιοχή. Μια δράση διάσωσης που στηρίζει έμπρακτα επί σειρά ετών ο Χαριτάκης Παπαϊωάνου. Τον αγώνα διοργάνωσε η My Adventure (εταιρία υλοποίησης αθλητικών event) με τεχνικό Δ/ντη τον Τζουμάκα Βασίλη, με την στήριξη της Fifth Element (κατάστημα εξοπλισμού υπαίθριων δραστηριοτήτων) για τον εξοπλισμό του αγώνα και την στήριξη της INFINI (εταιρία ζωντανής και on demand μετάδοσης μέσω Internet) για την ζωντανή κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκειά του. Ο αγώνας τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κόνιτσας. Τον Δήμο Κόνιτσας εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Κατερίνα Δημαράτου.  


Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 50 αθλητές βουνού. Μεταξύ αυτών οι κορυφαίοι αθλητές Δρούγκας Δημήτριος, Ζαμπίρης Δημήτριος, Κουρής Αθανάσιος, Τζαβάρα Νικολέτα, Μπαράτσα Ιωάννα, Ζιώγα Νίκη και Καλογήρου Μάρα, με εμπειρία χρόνων και σημαντικές συμμετοχές στο ενεργητικό τους. Τον αγώνα στήριξαν με τη συμμετοχή τους ο Γιαννιώτης Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Γιάννης Τσίλης και ο Γιαννιώτης Παγκόσμιος Πρωταθλητής κωπηλασίας Απόστολος Λαμπρίδης. Στην γενική κατηγορία αντρών με χρόνο 2:28:00΄΄ τερμάτισε πρώτος ο Δρούγκας Δημήτριος. Στην γενική κατηγορία γυναικών τερμάτισε πρώτη η Τζαβάρα Νικολέτα με χρόνο 3:09:07΄΄. Ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής έκπληξη στη σημερινή διοργάνωση ήταν ο Τζουμάκας Απόστολος ο οποίος τερμάτισε 8ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 2:53:38΄΄. Στην διοργάνωση συμμετείχε επίσης ως δρομέας, ο διεθνούς αναγνώρισης φωτογράφος Κόντος Ιωάννης. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τους φωτογράφους του αγώνα Περικλή Κατοπόδη, ο οποίος ήταν και ο επίσημος φωτογράφος του αγώνα, και τον Νίκο Ζιώγα που φωτογράφισαν τον αγώνα στο ποτάμι, τον Αλέξανδρο Γούλα που αποτύπωσε το μαγικό τοπίο στους καταρράκτες, τον Μάκη Θεολόγου για τις εικόνες από τον 2ο σταθμό του αγώνα, τον Κωνσταντίνο Σπέλλα στο μαγευτικό Δασωμένο κομμάτι και φυσικά τον Πάρη Κολιγιώτη για τις εντυπωσιακές φωτογραφίες στην κόψη της κορυφογραμμής του Γράμμου.. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους μεγάλος χορηγούς του αγώνα την «Fifth Element» και τον Κολεγιάννη Απόστολο. Υποστηρικτές και χορηγοί του αγώνα ήταν επίσης οι: η INFINI - εταιρία ζωντανής και on demand μετάδοσης, η «VITEX» Ελαιοχρωματισμοί – Ζιώγας Δημήτρης/Ηγουμενίτσα, τα «Ταπητοκαθαριστήρια Κολιγιώτης/ Γιάννενα», η «Φάρμα Βένος – Κρεοπωλείο»/ Ηγουμενίτσα, ο Σύλλογος για την «Προστασία του Αγριόγιδου στα βουνά», το νερό «ΖΑΓΟΡΙ», το ξενοδοχείο «Αγριολούλουδο του Γράμμου», το Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. Ιωαννίνων AUTO TEST, o φωτογράφος «Πάνος Λασκαράκης», το κατάστημα αγροτικών μηχανημάτων «Κατσούκης» και τη «Μελισσοκομεία Βάσάκου». Τέλος ευχαριστούμε, όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην διοργάνωση, καθώς και το κλιμάκιο του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων για την καταλυτική συμβολή τους κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν σταματάμε στην σημερινή μέρα, ραντεβού του χρόνου στο 2ο Grammos Mountain Run. [epirusgate
]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου