Ανταλλαγή Νέων YOUth for RefuGeneration 1-11 Νοεμβρίου 2016 στο Πωγώνι | Epirus World

Ανταλλαγή Νέων YOUth for RefuGeneration 1-11 Νοεμβρίου 2016 στο Πωγώνι

Πολλά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, επίσημα  και ανεπίσημα, υπάρχουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα. Από την άνοιξη του 2016, μερικά από αυτά υπάρχουν στην περιοχή της Ηπείρου. Το Κέντρο Νέων Ηπείρου παρέχει  δραστηριότητες ελευθέρου χρόνου  σε παιδιά, νέους και ορισμένους γονείς του καταυλισμού προσφύγων Δολιανών.
 Απο τις 1 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου υλοποιήθηκε η ανταλλαγή νέων ‘’YOUth for RefuGeneration’’  που συμμετείχαν 30 νέοι από την Ελλάδα, την Εσθονία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Λιθουανία και την Ισπανία. Το σχέδιο πραγματοποιήθηκε στα χωριά Σταυροσκιάδι και Δολιανά Πωγωνίου. Οι νέοι, μαζί με τους συνοδούς  των ομάδων, ζούσαν μαζί και συμμετείχαν σε δραστηριότητες του σχεδίου όπως συζητήσεις και παρουσιάσεις σχετικά με την κατάσταση των προσφύγων στις χώρες τους, προετοιμασία και υλοποίηση παιχνιδιών, αθλητικών  και καλλιτεχνικών  δραστηριοτήτων , καλλιτεχνική παρέμβαση σε  μια αίθουσα αθλητισμού / δραστηριοτήτων του κέντρου φιλοξενίας , δημιούργησαν πολιτιστικές παρουσιάσεις για τους άλλους συμμετέχοντες και  συγκεντρώσαν υλικό για μια ιστοσελίδα σχετικά με αυτό το σχέδιο.
Ο εθελοντισμός στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων ήταν ένα καταπληκτικό γεγονός, διότι συγκέντρωσε ανθρώπους από τις κοινότητες των προσφύγων και της ΕΕ, ήταν σπουδαίο ότι όλοι μαζί μπόρεσαν να συνεργαστούν για τη βελτίωση του καταυλισμού προσφύγων.
Το σχέδιο  YOUth for RefuGeneration έχει στόχο  στο να φέρει κοντά την κοινωνία της Ευρώπης και πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ευρώπη με τη χρήση θετικών εικόνων και την προβολή  ιστοριών προσφύγων στο κοινό. Το σχέδιο όχι μόνο αποσκοπούσε στην προώθηση της ανεκτικότητας και της ένταξης των προσφύγων στην κοινωνία της ΕΕ, αλλά και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την υποστήριξη που χρειάζονται οι πρόσφυγες στη χώρα υποδοχής τους. Το σχέδιο  επικεντρώθηκε στην πρόληψη της ακραίας σκέψης, προωθώντας παράλληλα τη διαφορετικότητα, τον διαπολιτισμικό και διαθρησκειακό διάλογο, την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη , την πολιτική συνειδητοποίηση των πολιτών της ΕΕ και την αλληλεγγύη προς την «γενιά» των προσφύγων της Ευρώπης.
Διαβάστε περισσότερα για το σχέδιο, για τον εθελοντισμό στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων  Δολιανών και δείτε βίντεο και φωτογραφίες στο www.youthforrefugeneration.jimdo.com και στο www.youthcenterofepirus.org
 
« Με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου