ΧΡ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ-Εκτός σχεδίων της Κυβέρνησης,οι συμβασιούχοι stage | Epirus World

ΧΡ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ-Εκτός σχεδίων της Κυβέρνησης,οι συμβασιούχοι stage

Με την πρόθεση της κυβέρνησης να μονιμοποιησει 47578 συμβασιουχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκή ανάγκες στους φορείς εργασίας τους μέσω ΑΣΕΠ και κάτω από πλήρη διαφάνεια όπως ειπώθηκε από τους αρμόδιους υπουργούς, βλέπουμε να εξαιρούνται από τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό οι αδικημένοι συμβασιούχοι των STAGE όπου εργάστηκαν σε φορείς του δημοσίου για σειρά συνεχόμενων ετών σε πολλές περιπτώσεις και 10 έως 12 συνεχόμενα χρόνια καλύπτοντας πάγιες και διαρκή ανάγκες και εξυπηρετωντας σε καθημερινή βάση το κοινό και τους συμπολίτες τους στις θέσεις εργασίας τους. 

Οι περισσότεροι εκδιωχθηκαν άρον άρον από τη κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της παράνομης επίσπευσης των αγώνων τους από τους αρμόδιους τότε υπουργούς κυρίους Μητσοτάκη και Αθανασίου. Η αδικημένη γενιά των stage για όλα τα χρόνια έργασιας τους απασχολουνταν ανασφαλιστοι και με πενιχρους μισθούς με κανονικό ωράριο και πλήρη καθήκοντα με όλους τους δημόσιους υπαλλήλους. Τίποτα απολύτως δεν τους αποδόθηκε παρόλο τις υποσχέσεις του πρωθυπουργού και των σημερινών αρμοδίων υπουργών πριν γίνουν κυβέρνηση, ούτε τα ένσημα για τα επί σειρά ετών συνεχόμενης εργασίας με μια νομοθετική ρύθμιση. 

Για μια ακόμη φορά από την φιλεργατικη κυβέρνηση Σύριζα Ανελ με μεγάλη έκπληξη βλέπουμε να εξαιρουμαστε από το δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό και το όνειρο της μονιμοποιησης ως Αορίστου χρόνου με το πρόσχημα όπως μας απάντησαν οι αρμόδιοι υπουργοί ότι οι προσλήψεις μας έγιναν μέσω ΟΑΕΔ και όχι μέσω ΑΣΕΠ. Θυμίζουμε ότι όλες οι ανανεώσεις γινόταν μέσω ΦΕΚ όλα τα χρόνια με νόμιμες διαδικασίες και γι αυτό το λόγο πολλοί από τον κλάδο μας δικαιώθηκαν μέσω της δικαιοσύνης σαν Αορίστου χρόνου αποφάσεις που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν από το Ελληνικό δημόσιο και τους φορείς εργασίας ούτε μισθολογικα ούτε από την πλευρά των ενσημων. 

Ζητάμε να συμπεριληφθουμε άμεσα στη συγκεκριμένη διάταξη που προωθούν τα αρμόδια υπουργεία και να συμμετέχουμε στο διαγωνισμό με μοριοδοτηση όπως προβλέπεται για τα χρόνια εργασίας μας. 

Οι αδικίες εις βάρος των ταλαιπωρων συμβασιούχων να σταματήσουν καθώς και οι εμπαιγμοι και να μην υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Μόνιμη και σταθερή εργασία χωρίς αβέβαιο μέλλον για όλους τους συμβασιουχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκή ανάγκες επί σειρά πολλών ετών με συνεχόμενες ανανεώσεις.
 Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ STAGE ΗΠΕΊΡΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΊΩΝ ΝΉΣΩΝ 
 ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΉΣΤΟΣ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου