Κοινό μέτωπο του G7 για την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων | Epirus World

Κοινό μέτωπο του G7 για την απειλή των κυβερνοεπιθέσεων

Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι επτά πιο ανεπτυγμένες χώρες στον κόσμο για να καταπολεμήσουν από κοινού την αυξανόμενη απειλή από τις διεθνείς κυβερνοεπιθέσεις, σύμφωνα με σχέδιο δήλωσης από τη συνάντηση που πραγματοποιούν στην Ιταλία οι υπουργοί Οικονομικών του G7 και με φόντο τη μεγάλη κυβερνοεπίθεση που έχει πλήξει από χθες δεκάδες χιλιάδες υπολογιστές σε δεκάδες χώρες.
«Αναγνωρίζουμε πως τα κυβερνοεπεισόδια αντιπροσωπεύουν μια αυξανόμενη απειλή για τις οικονομίες μας και πως πρέπει να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις οικονομικής πολιτικής», αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ από το πρακτορείο Reuters.
Οι επτά ζητούν να υπάρξουν κοινές πρακτικές για να εντοπίζονται γρήγορα οποιαδήποτε ευάλωτα σημεία στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και υπογραμμίζουν την ανάπτυξη αποτελεσματικών μέτρων για την αξιολόγηση της κυβερνοασφάλειας μεταξύ μεμονωμένων χρηματοοικονομικών εταιρειών και στο σύνολο του τομέα.
Το σχέδιο δήλωσης θα επανεξεταστεί πριν δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα από τους υπουργούς Οικονομικών και τους κεντρικούς τραπεζίτες της G7, οι οποίοι συζητούν τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία κατά τη διήμερη σύνοδο στο Μπάρι της Ιταλίας.
Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η συζήτηση, την οποία είχαν προγραμματίσει πριν από την εκδήλωση της χθεσινής κυβερνοεπίθεσης, ήταν «δυστυχώς πολύ επίκαιρη».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου