«Πρεμιέρα» για τα drones στην αστυνομία και την πυροσβεστική | Epirus World

«Πρεμιέρα» για τα drones στην αστυνομία και την πυροσβεστική

Ξεκινούν τη λειτουργία τους την ερχόμενη Πέμπτη τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη της ελληνικής αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η παρουσίαση των οποίων θα γίνει από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χαρακτηρίζονται ως «επανάσταση στην έρευνα, διάσωση, ασφάλεια και παρατήρηση», καθώς με πολύ χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους, αναμένεται να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στις επιχειρήσεις των δύο Σωμάτων Ασφαλείας.
Η ΕΛ.ΑΣ. θα διαθέτει έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη -τρία μεγάλα και τρία μικρά- ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία τέσσερα.
Έως σήμερα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί επιχειρησιακά, καθώς δεν είχε ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του απαραίτητου νομικού πλαισίου για τη χρήση τους, καθώς και η εκπαίδευση του προσωπικού, το οποίο θα τα χειρίζεται.
Τα «drones» των δύο Σωμάτων θα υπάγονται στον Ενιαίο Φορέα Εναέριων Μέσων (ΕΝΣΑ) Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, ο οποίος δημιουργήθηκε πρόσφατα. Σ' αυτόν υπάγονται όλα τα πτητικά μέσα, εκτός των πυροσβεστικών αεροπλάνων, τα οποία ανήκουν στην Πολεμική Αεροπορία.
ΠΗΓΗ - newmoney.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου