Γιάννενα: Μεγάλη Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς Την Παρασκευή Στο Ζαγόρι | Epirus World

Γιάννενα: Μεγάλη Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς Την Παρασκευή Στο Ζαγόρι

Στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και προκειμένου να διαπιστωθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων στη δασοπυρόσβεση, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017 με μέριμνα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Ηπείρου άσκηση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης (1.000- 1.500 στρεμμάτων), με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2017».

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε περιοχή του Δήμου Ζαγορίου μεταξύ της Τ.Κ. Άνω Πεδινών, της Τ.Κ. Βίτσας και Τ.Κ. Μονοδενδρίου.

Στην άσκηση, εκτός των πυροσβεστικών δυνάμεων, έχουν κληθεί και θα συμμετέχουν η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, ο Δήμος Ζαγορίου, η 8η Μ/Π ΤΑΞ , η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β, η Διεύθυνση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών Ηπείρου, το Δασαρχείο Ιωαννίνων, η ΔΕΔΔΗΕ, το Εθνικό Πάρκο Βορείου Πίνδου και Εθελοντικές Οργανώσεις Γ.Γ.Π.Π.

Αντικειμενικός σκοπός της συγκεκριμένης άσκησης, σύμφωνα με την  Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, είναι η επιχειρησιακή αφύπνιση, η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης, η μείωση του χρόνου ανταπόκρισης καθώς και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων στη δασοπυρόσβεση που θα συνδράμουν στις επιχειρησιακές δράσεις κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Οι εκπρόσωποι των Υπηρεσιών-Φορέων, θα βρίσκονται στις εγκαταστάσεις της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Ηπείρου, επί της οδού Αρχ. Μακαρίου 18 στα Ιωάννινα, και στην συνέχεια θα μεταβούν στο πεδίο της άσκησης την 19-05-2017 με ώρα προσέλευσης στις 8 το πρωί.

epirus-tv-news.gr
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου