Επιθυμία της τοπικής κοινωνίας είναι η άμεση λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας | Epirus World

Επιθυμία της τοπικής κοινωνίας είναι η άμεση λειτουργία του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας

Igoumenitsa logo
Δελτίο Τύπου
16-05-2017
ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Προκειμένου να υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και αποσαφήνιση των προθέσεων της πολιτείας σε ότι αφορά στη λειτουργία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος κάλεσε σε σύσκεψη τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλο Παναγιώτη, τον Δ/ντή του Γ.Ν. Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζη Σπυρίδωνα και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017 και ώρα 16:00, στο Γραφείο του κ. Δήμαρχου και συμμετείχαν ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Νικολόπουλος Παναγιώτης, ο Διοικητής του Γ.Ν. Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζης Σπυρίδων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Μαρτίνης Δονάτος, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Πάκος Δημήτριος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Κατσίλης Σταύρος.
Κατά τη σύσκεψη, τέθηκε με σαφήνεια από πλευράς του Δήμου, το ερώτημα για το εάν η άμεση λειτουργία του ΤΕΠ, όπως αυτό σχεδιάστηκε και εγκρίθηκε με βάση το σχετικό ΦΕΚ 874 Β’/20.03.2012, αποτελεί τον τελικό προσανατολισμό της Διοίκησης και τονίστηκε η ανάγκη της άμεσης λειτουργίας του, ως ΤΕΠ.
Ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ανέφερε ότι αρχικά στο συγκεκριμένο κτίριο θα μεταφερθούν οι δυο Πρωτοβάθμιες Μονάδες Υγείας της Ηγουμενίτσας (ΠΕΔΥ και Κέντρο Υγείας) ενώ μελλοντικά και εφόσον υπάρξει η οικονομική δυνατότητα, θα προκηρυχθούν οι ανάλογες ιατρικές ειδικότητες για την στελέχωση και λειτουργία του ΤΕΠ, όπως αυτό αρχικά σχεδιάστηκε.
Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κατέστησε σαφές ότι επιθυμία της τοπικής κοινωνίας είναι η άμεση λειτουργία του ΤΕΠ σύμφωνα με τον αρχικό του σχεδιασμό. Τόνισε δε ότι επιβάλλεται η άμεση στελέχωση και εξοπλισμός του και επεσήμανε τον κίνδυνο που θα προκύψει από μια πιθανή μετεγκατάσταση των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στο συγκεκριμένο κτίριο καθώς, θα «αναιρεθεί» ο βασικός ρόλος που καλείται να διαδραματίσει, ως Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας με ουσιαστική λειτουργία τη συνταγογράφηση, πράγμα που θα αναιρεί τον αρχικό σκοπό δημιουργίας του.
Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας

[mypreveza]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου