Επίδομα στους αγροτικούς γιατρούς άγονων περιοχών.. Καμία πρόβλεψη για την Ήπειρο | Epirus World

Επίδομα στους αγροτικούς γιατρούς άγονων περιοχών.. Καμία πρόβλεψη για την Ήπειρο

Κίνητρο 400 ευρώ μηνιαίως στους αγροτικούς γιατρούς δίνει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να πετύχει τον διορισμό τους σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Απομακρυσμένες τουλάχιστον τις χαρακτηρίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη και η οποία δεν περιλαμβάνει ούτε ένα, μα ούτε ένα, αγροτικό ιατρείο στην Ήπειρο, ούτε φυσικά Κέντρο Υγείας...

Συνολικά εγκρίθηκαν 78 θέσεις σε περιφερειακά ιατρεία τα οποία καλύπτουν μεγάλο γεωγραφικό φάσμα, όχι όμως και την Ήπειρο.

Κι αυτό συμβαίνει την ώρα που τα περισσότερα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν ενώ είναι τεράστιο το πρόβλημα στην τουριστική Πάργα, όπως και στο Μαργαρίτι το οποίο καλύπτει τα Σύβοτα και την Πέρδικα.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι θέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις 311 που είχαν αποφασιστεί τον Ιούνιο του 2016, οπότε συνολικά οι επιδοτούμενες θέσεις ανέρχονται στις 389.

Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

«Με τη δράση αυτή, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στοχεύει αφ' ενός στην ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και αφετέρου αναγνωρίζει και επιβραβεύει την συμβολή των γιατρών, που υπηρετούν στις περιοχές αυτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην απόφαση του 2016, είχε γίνει πρόβλεψη για την στήριξη σε 25 αγροτικά ιατρεία της Ηπείρου.

Εντελώς συμπτωματικά τα μισά βρίσκονταν στο Νομό Άρτας, ενώ δεν είχε χαρακτηριστεί άγονη καμία περιοχή της Πρέβεζας, η οποία έχει σοβαρότατα προβλήματα τόσο με την υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας όσο και του Νοσοκομείου.

Αναλυτικά τα αγροτικά ιατρεία που περιελάμβανε η απόφαση ήταν: Στο Νομό Άρτας, Γραικικού, Λεπιανών, Ραμιας, Καταρράκτη, Βουργαρελίου, Κυψέλης, Κεντρικού, Τετρακώμου, Μυρόφυλλου, Θεοδωριανών, Ροδαυγής, Αθαμανίου.

Στο Νομό Θεσπρωτίας, τα ιατρεία Αγίων Πάντων, Λια, Λίστας και Παλαιοχωρίου.

Στο Νομό Ιωαννίνων, Τσεπελόβου, Καλαρρύτων, Ραφταναίων, Πλατανούσας, Πάδων, Βούρμπιανης, Αγίας Βαρβάρας Κόνιτσας, Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας και Δροσοπηγής Κόνιτσας. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου