Το σχέδιο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή | Epirus World

Το σχέδιο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες παρουσίασε σε ομιλία του σε φοιτητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το σχέδιο πέντε σημείων του Οργανισμού για την κλιματική αλλαγή.
Τα πέντε σημεία προβλέπουν:
  • Μεγαλύτερη δραστηριοποίηση σε πολιτικό επίπεδο
  • Μεγαλύτερη δραστηριοποίηση στον ΟΗΕ
  • Στενότερη συνεργασία του ΟΗΕ κατά την επεξεργασία εθνικών σχεδίων για την προστασία του κλίματος
  • Την ανάπτυξη νέων συνεργασιών στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής
  • Την εκπόνηση/σύνταξη ενός πρώτου απολογισμού της Συνθήκης των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή στη σύνοδο κορυφής του 2019.
«Ο κόσμος μας βρίσκεται σε χαώδη κατάσταση. Είναι απολύτως αναγκαίο να εφαρμοστεί η Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και να εκπληρωθεί αυτό το καθήκον με μεγάλη προσήλωση» τόνισε ο γγ ΟΗΕ στην ομιλία του σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η κλιματική αλλαγή είναι πανταχού παρούσα, η απειλή απολύτως αποδεδειγμένη επιστημονικά και η οικονομία μπορεί να έχει κέρδος από τον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής».
Αναφερόμενος εμμέσως στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είπε: «Εάν οποιαδήποτε κυβέρνηση θέτει εν αμφιβόλω την παγκόσμια βούληση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και την αναγκαιότητα της Συνθήκης, αυτό αποτελεί για όλους τους άλλους έναν λόγο να συνεργαστούν πιο στενά και να βαδίσουν αυτόν τον δρόμο».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου