ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η Μητρόπολη έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους! | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Η Μητρόπολη έχει απλήρωτους τους εργαζόμενους!

Στο δρόμο που χαράζουν όλοι οι «μεγάλοι επιχειρηματίες» της περιοχής, που φαλιρίζουν τις επιχειρήσεις και τις μεταφέρουν εκτός Ηπείρου και Ελλάδας ή εκβιάζουν τους εργαζόμενους για μειώσεις μισθών, τη στιγμή που κερδίζουν στημένα και δήθεν «βραβεία καλύτερων εργασιακών συνθηκών», ακολουθεί και η μητρόπολη Ιωαννίνων. Η πιο πλούσια μητρόπολη της χώρας, έχει απλήρωτους τους εργαζόμενούς της εδώ και μισό χρόνο και τους εξωθεί στην παραίτηση. 

Ζητάει, «εν θεώ» πάντα, ελεημοσύνη από την υπεραξία που παράγουν οι εργαζόμενοι στις δομές της, επιδιώκει να γλιτώσει από τους μισθούς, κάνει ξανά μπίζνες στις πλάτες και τις τσέπες των πιστών. Την ίδια ώρα, η ακίνητή της περιουσία παραμένει ανέγγιχτη, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει στείλει για… εξομολόγηση και τις τελευταίες αυταπάτες ότι θα διαχωρίσει την εκκλησία από το κράτος. Απέναντι, η ΝΔ, υποτίθεται «φιλελεύθερη» αλλά αλληθωρίζουσα ακροδεξιά όσο ποτέ, διαβεβαιώνει την εκκλησία ότι ποτέ δεν θα επιτρέψει το αυτονόητο. 

Κράτος και εκκλησία βαδίζουν ξανά χέρι-χέρι, όπως έχουν κάνει σε κάθε εποχή κρίσης, απέναντι και εχθρικοί στον λαό. Να πληρωθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στη μητρόπολη και τις δομές της-να εκποιηθούν περιουσιακά στοιχεία εφόσον υπάρχει ανάγκη γι αυτό Πλήρης, άμεσος χωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος και το σχολείο- συνταγματική ανακήρυξη της θρησκείας σε αποκλειστικά ατομική υπόθεση του πολίτη καθώς και της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης. 

Κατάργηση υπουργείου «θρησκευμάτων» και των θρησκευτικών στο σχολείο Απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας υπέρ εργαζόμενων, αγροτών, μεταναστών-κατάργηση κρατικής μισθοδοσίας ιερωμένων και πληρωμή τους από την εκκλησία. Άμεση απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση (δήμευση) όλης της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας (ακίνητης και κινητής, αστικής και αγροτικής). Παραχώρησή της για κοινωφελή χρήση σε εργάτες γης, ακτήμονες, άνεργους και μετανάστες. 

Τέλος καλούμε το ΕΚΙ, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, να πάρει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό των απλήρωτων, εκβιαζόμενων και άνεργων εργαζόμενων, έτσι ώστε να πληρωθούν, να αρθεί ο εργοδοτικός εκβιασμός και να ανοίξουν οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές ή να μην κλείσουν και πουληθούν άλλες. Να μην κλείσει η Μεταλλουργική Ηπείρου.
 ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου