ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, καταγγέλλει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών | Epirus World

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, καταγγέλλει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων καταγγέλλει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ιωαννίνων για τι την Τετάρτη 3-5-2017 κατά τη διάρκεια της συζήτησης προσωρινής διαταγής μεταξύ εργαζομένων και του νέου εργοδότη ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ που πήρε τα καταστήματα από τα ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΡΙΠΙΔΙ παρενέβη υπέρ της νέας εργοδοσίας για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της προσπαθώντας να συμβάλει να πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι που δίκαια διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και τις θέσει εργασίας του. 

Εκτός από την ξεκάθαρή αυτή στάση της η ΕΑΣΙ δεν έμεινε εκεί. Προχώρησε σε προφορικούς εκβιασμού εργαζόμενων με στόχο να παραιτηθούν από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Σημειώνουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν επανειλημμένα απαιτήσει από την Ένωση να πάρει θέση για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κατάστημα ανήκει στην ιδιοκτησία της. 

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η απαράδεκτη στάση τους που πηγάζει από το γεγονός ότι η ΕΑΣΙ λειτουργεί ως ΑΕ, και γι αυτό το μόνο που την απασχολεί είναι πόσο γρήγορα θα προωθήσει τα συμφέροντα της, τα προϊόντα της ΖΗΝΟΣ μέσα στο κατάστημα και όχι φυσικά τα συμφέροντα των εργαζομένων. 

Υπερασπιζόμενη λοιπόν τα επιχειρηματικά της κέρδη στάθηκε απέναντι στους εργαζόμενους όπως επανειλημμένα έχει κάνει και στους αγρότες χαρατσώνοντάς τους εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και διάφορα προσωπικά συμφέροντα. 

Εξάλλου είναι γνωστό ότι στη Διοίκηση της ΕΑΣΙ συμμετέχουν γνωστά αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη που χρόνια τώρα στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των Κυβερνήσεων που τη στηρίζουν. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι στέλνουν το μήνυμα ότι δεν υποχωρούν. Συνεχίζουν το δίκαιο αγώνα τους διεκδικώντας με κάθε τρόπο τα δεδουλευμένα τους και τις θέσεις εργασίας τους. [epirusgate]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου