Η Κασσώπη εντυπωσίασε την Υπουργό Πολιτισμού! | Epirus World

Η Κασσώπη εντυπωσίασε την Υπουργό Πολιτισμού!

Η συνεχής βροχόπτωση υποχρέωσε την Υπουργό Πολιτισμού να φορέσει αδιάβροχο, όμως δεν ματαίωσε την επίσκεψη της στην Αρχαία Κασσώπη, έναν ακόμη σταθμό της περιοδείας της στην Ήπειρο.

Η Υπουργός ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Στράτο Ιωάννου για τα έργα που δρομολογούνται, καθώς η Κασσώπη αποτελεί έναν από τους κρίκους στο πρόγραμμα των «Πολιτιστικών Διαδρομών».

Η κ. Κονιόρδου δήλωσε εντυπωσιασμένη από τον αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο επισκέφθηκε για πρώτη φορά ενώ εξήρε την δουλειά που γίνεται από την Περιφέρεια Ηπείρου με σκοπό την διάσωση και την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής. Εξ ίσου σημαντική όμως χαρακτήρισε την «δικτύωση» των πέντε σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων της Ηπείρου, που είναι η Δωδώνη, η Αμβρακία, τα Γίτανα, η Κασσώπη και η Νικόπολη.



«Τα αρχαία θέατρα δεν είναι απλώς ένας αρχαιολογικός χώρος με πολύ μεγάλη σημασία, είναι ένας τόπος που είναι σχολείο, είναι εκπαίδευση, είναι συνειδητότητα του πολίτη, είναι ένα μέρος που συγκεντρώνονται όλοι οι πολίτες, είναι ένα μέρος που αναδεικνύει τις περιοχές και ανασύρει και τη γενικότερη ανάπτυξη του τόπου. Και για τους Έλληνες επισκέπτες και για τους ξένους επισκέπτες και ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να αναδειχθούν αυτοί οι χώροι, να πάρουν τη θέση που τους αξίζει, με προσοχή, με επιστημονική μελέτη και σωστή αναστύλωση και ανάδειξη έτσι ώστε να δοθούν όχι μόνο σε αυτή τη γενιά αλλά και στις επόμενες γενιές όπως τους αξίζει», ανέφερε σε δηλώσεις της η Υπουργός Πολιτισμού.

Ικανοποιημένος από την επίσκεψη της Υπουργού δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου καθώς αποτυπώθηκε στην πράξη το ενδιαφέρον του Υπουργείου για τα μνημεία της Ηπείρου αλλά και η διάθεση για συνεργία με την Περιφέρεια και τους τοπικούς φορείς. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου