Μηλιωτάδες: Παραχώρηση Γυμνασίου για τοπικό αστυνόμο | Epirus World

Μηλιωτάδες: Παραχώρηση Γυμνασίου για τοπικό αστυνόμο

Με ομόφωνη απόφαση του το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου, προχώρησε στην παραχώρηση αίθουσας του πρώην γυμνασίου Μηλιωτάδων για την στέγαση του Τοπικού Αστυνόμου, καθώς και την παροχή υλικοτεχνικής υποδομής.

Η παραχώρηση αποτελεί βασική προϋπόθεση για να υιοθετηθεί το αίτημα που είχε υποβάλλει με επιστολή του ο Δήμαρχος προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου υποστράτηγο κ. Παναγιώτη Σκούμα. Ο νέος θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου, εφόσον τελικά εγκριθεί, θα έχει έδρα τους Μηλιωτάδες και αρμοδιότητα τις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ζαγορίου και Βοβούσας.

Με την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών, το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων μετονομάστηκε σε Ζαγορίου με την ίδια έδρα, αλλά δεν καλύπτει όλο το Δήμο, αφού το Ανατολικό Ζαγόρι και η Βοβούσα υπάγονται στο Α.Τ Μετσόβου.

Με τον Τοπικό Αστυνόμο που προτείνεται θα καλυφθεί η περιοχή, αλλά όπως τονίστηκε και από την μειοψηφία του Δ.Σ στόχος είναι να υπαχθεί το Ανατολικό Ζαγόρι και η Βοβούσα στο Α.Τ Ζαγορίου με την υλοποίηση του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου που αποφασίστηκε μετά την αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών.

Παράταση μίσθωσης κτιρίου για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Γιάννη Μητσόπουλου, αποφάσισε κατά πλειοψηφία να ανανεώσει τη μίσθωση του κτιρίου που στεγάζει το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μηλιωτάδων για δύο χρόνια, από 9-5-2017 έως και 8-5-2019 με το ίδιο μίσθωμα.

Η πρόταση, από πλευράς μείζονος μειοψηφίας του κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου, για μεταφορά στο κτίριο του πρώην γυμνασίου Μηλιωτάδων, ώστε να μην καταβάλλει μισθώματα ο Δήμος, δεν μπορεί να υλοποιηθεί.

Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που θέτει το Πυροσβεστικό Σώμα και δεν διαθέτει τις αναγκαίες υποδομές, ενώ προορίζεται εκτός της στέγασης του Τοπικού Αστυνόμου και για υλοποίηση προγραμμάτων Δια βίου Μάθησης που εγκρίθηκαν για το Δήμο. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου