Στο υπερταμείο το αεροδρόμιο… «Σκούπα» στα ακίνητα του δημοσίου με το νέο μνημόνιο | Epirus World

Στο υπερταμείο το αεροδρόμιο… «Σκούπα» στα ακίνητα του δημοσίου με το νέο μνημόνιο

Σκούπα στη δημόσια περιουσία επιφυλάσσει το συμπληρωματικό Μνημόνιο που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνει τη λιτότητα και φέρνει ένα ακόμη σκληρό πακέτο μέτρων το οποίο θα πληρώσουν, κυρίως συνταξιούχοι και εργαζόμενοι.

Στο υπερταμείο περνούν οριστικά τα αεροδρόμια της χώρας που δεν εκχωρήθηκαν στην Frarport . Στα αεροδρόμια αυτά και σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, περιλαμβάνεται κι αυτό των Ιωαννίνων.

Η τύχη του πλέον είναι άγνωστη, ενώ ουδείς γνωρίζει αν θα υλοποιηθεί το υπόλοιπο του έργου επέκτασης κι εκσυγχρονισμού, που περιλαμβάνει τις κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το Υπουργείο Υποδομών άλλωστε είχε κάνει γνωστή την διακοπή των έργων σε όλα τα αεροδρόμια, ωσότου ληφθούν αποφάσεις από το υπερταμείο για την τύχη τους, αλλά ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαίωνε από τα Γιάννινα ότι στο αεροδρόμιο της πόλης οι εργασίες θα συνεχιστούν.

Το φυσικό αντικείμενο που υπολείπεται, προυπολογίζεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατεθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο χρηματοδοτεί το έργο.

Η μεταβίβαση ωστόσο των αεροδρομίων στο υπερταμείο δημιουργεί νέα δεδομένα τα οποία μάλλον δεν θα είναι ευχάριστα για τα Γιάννινα.

Με το πολυνομοσχέδιο μπαίνει γενική σκούπα στα ακίνητα του δημοσίου... Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει να μεταφερθούν στο υπερταμείο (ειδικότερα στο «πλοκάμι» αυτού, την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) τα ακίνητα που είναι υπό τον έλεγχο υπουργείων και άλλων δημοσίων οργανισμών και τα οποία περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και είναι κατάλληλα για αξιοποίηση.

Ο πλήρης κατάλογος των ακινήτων αυτών είναι άγνωστος... Κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας επί μέρους στοιχεία, όπως για παράδειγμα ότι στην Ήπειρο το δημόσιο διαθέτει 836 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ κι άλλα στην ΕΤΑΔ.
[epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου