Οι κίνδυνοι για το συκώτι από την υψηλή κατανάλωση πρωτεΐνης | Epirus World

Οι κίνδυνοι για το συκώτι από την υψηλή κατανάλωση πρωτεΐνης

Η κατανάλωση δίαιτας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη ζωικής προέλευσης, σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης μη-αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος, όπως δείχνει νέα μελέτη, που παρουσιάστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ηπατολογίας στο Άμστερνταμ.
Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 3.440 ενήλικες ηλικίας 71 ετών κατά μέσο όρο. Η διαιτητική πρόσληψη πρωτεΐνης αξιολογήθηκε μέσα από τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου συχνότητας κατανάλωσης τροφίμων, ενώ μετρήθηκε και ο δείκτης μάζας σώματος των εθελοντών.
Συνολικά, η αυξημένη κατανάλωση πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης φάνηκε να σχετίζεται με μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης λιπώδους διήθησης του ήπατος, σε υπέρβαρα άτομα.
Όπως συμπεραίνουν οι ερευνητές, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν πως η πρόσληψη ζωικής πρωτεΐνης αποτελεί παράγοντα που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν στη συμβουλευτική ασθενών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης της νόσου.
Πηγή: neadiatrofis.gr
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου