Μήνυμα σταθερότητας στην ΝΑ Μεσόγειο με «Ξιφολόγχη και Μινώταυρο» | Epirus World

Μήνυμα σταθερότητας στην ΝΑ Μεσόγειο με «Ξιφολόγχη και Μινώταυρο»

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση «BAYONET MINOTAUR – 2017», στη Βόρεια Ελλάδα. Η άσκηση αφορά σε συνεκπαίδευση της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ» με την 173η Infantry Brigade Combat Team  (Airborne) των ΗΠΑ.
Στο πλαίσιο της άσκησης, πραγματοποιούνται άλματα αλεξιπτωτιστών και αντικείμενα Ειδικών Δυνάμεων. Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, o Επιτελάρχης του ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, παρακολούθησε μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Αξίζει να τονιστεί πως πολλά από τα σενάρια της άσκησης εκτελούνται πολύ κοντά στα βόρεια σύνορα, όπου είναι και η έδρα της Ελληνικής Ταξιαρχίας.
Το γεγονός πάντως της συνεκπαίδευσης μιας από τις πιο σημαντικές αερομεταφερόμενες μονάδες των ΗΠΑ με την Ελληνική καταδεικνύει σε όλες τις χώρες τις περιοχής πως η Ουάσιγκτον ξεκαθαρίζει προς άπαντες πως η Αθήνα είναι ο πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.
tsrdaredt1tsrdaredt2tsrdaredt3tsrdaredt4tsrdaredt5tsrdaredt6tsrdaredt7tsrdaredt8tsrdaredt9tsrdaredt10tsrdaredt11
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου