ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση | Epirus World

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ:Κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση

Συνάδελφοι –ισσες, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νεολαία.
Δεν έχει τέλος η επιδείνωση της ζωής μας και των παιδιών μας αν εμείς δε βάλουμε τη σφραγίδα των εξελίξεων. Τα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχονται   σε συνέχεια των προηγούμενων μνημονίων, έχουν   τη σφραγίδα της  Ε.Ε του κεφαλαίου, των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών και  στοχεύουν   στο να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν,  σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων την περίοδο της ανάπτυξης.
Η ανάπτυξή τους δεν αφορά το λαό και τους εργαζομένους. Θα στηριχτεί στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν θα φέρει πίσω μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, εργασιακά και ασφαλιστικά  δικαιώματα. Μια ματιά στα κάτεργα των μεγαλοξενοδόχων και τις εργασιακές συνθήκες ΄΄Νταχάου΄΄ στον τουριστικό κλάδο που είναι εδώ και καιρό σε δυναμική ανάπτυξη,  φτάνει για να μας πείσει.
Με τα νέα αντιλαϊκά βάρβαρα μέτρα εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα. Αφαιρείτε ένας ακόμη μισθός από τους εργαζόμενους με τη μείωση του αφορολόγητου! Κατακλέβουν τους  συνταξιούχους οι οποίοι   θα χάσουν  έως και δύο συντάξεις με  την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς! Βαθιά μπαίνει το μαχαίρι στα επιδόματα ανεργίας, στο επίδομα θέρμανσης , στα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα. Με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις σε ΔΕΗ, ΔΕΠΑ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΣΦΑ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, τα τιμολόγια θα πάρουν νέα φωτιά! Καταργούν την Κυριακή-αργία! μετατρέποντας  τους εργαζόμενους, σε δούλους των πολυεθνικών! Απελευθερώνονται  οι πλειστηριασμοί στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών, οι ομαδικές  απολύσεις, βάζουν χέρι στο δικαίωμα στην απεργία και στην οργάνωση των αγώνων και η ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ!!!
Στο υγειονομικό κλάδο  μπαίνει κόφτης στη πρόσβαση των λαϊκών οικογενειών στα νοσοκομεία με το νομοσχέδιο για τη πρωτοβάθμια υγεία και τους «τροχονόμους» οικογενειακούς γιατρούς. Μειώνεται η χρηματοδότηση περαιτέρω για το ΕΟΠΥΥ. Την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει ανερυθρίαστα για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, επιβάλλει νέες περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο "όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών". Με τα νέα μέτρα μειώνεται κατά 30% το ποσό που θα αποζημιώνεται για φάρμακα, εξετάσεις και άλλα.  Περικόπτουν το πενιχρό επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στα νοσοκομεία με τα μέτρα πρόληψης και ασφάλειας της εργασίας των εργαζομένων είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ! Βάζουν χέρι στα ειδικά μισθολόγια  των γιατρών προωθώντας και   αντιδραστικές αλλαγές στην ιατρική εκπαίδευση που  εντάσσονται  στο πλαίσιο της μείωσης των δημόσιων δαπανών περίθαλψης και η εκπαίδευση των νέων   γιατρών θα εξαρτάται από τις πολυεθνικές του χώρου.
Τον αντίκτυπο των μέτρων και των προηγούμενων μνημονίων εδώ και χρόνια το ζουν οι υγειονομικοί και οι ασθενείς. Βλέπουν κατάματα ποιο είναι το μοντέλο της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης, της πρόσβασης του λαού μας στο υγειονομικό σύστημα που με θρασύτητα συνεχίζουν και αναφέρουν. Είναι ανάπτυξη όπου  η πρόσβαση στο σύστημα Υγείας  πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, στην ολοένα και πιο άγρια εκμετάλλευση των εργαζομένων και το χαράτσωμα των ασθενών, στη λειτουργία των νοσοκομείων σαν επιχειρήσεις με ασθενείς πελάτες και εργαζόμενους φτηνούς – πολυεργαλεία.
ΚΑΝΕΙΣ   ΝΑ   ΜΗΝ   ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΕΙ    ΜΕ   ΤΗ   ΝΕΑ   ΣΥΜΦΩΝΙΑ -ΛΗΣΤΕΙΑ, ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ !
Καμία αμφιβολία δεν έχουμε για το ποιος ωφελείται και ποιος χάνει από τη νέα συμφωνία. Οι πανηγυρισμοί του ΣΕΒ για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.
Με τα νέα αντιλαϊκά μέτρα δίνουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους, μειώνουν  περαιτέρω τη τιμή της εργασίας για το κεφάλαιο, χτυπούν τους όρους διαβίωσης της εργατικής-λαϊκής οικογένειας.
ΝΑ  ΜΗΝ  ΠΕΡΑΣΟΥΝ  ΤΑ  ΨΕΜΜΑΤΑ  ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΄΄ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ΄΄!
Προσπαθούν να χρυσώσουν το χάπι με τα λεγόμενα αντίμετρα – αντίδωρα . Μεγάλο μέρος των λεγόμενων αντιμέτρων είναι δώρο για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους! Ζεστό κρατικό χρήμα, μείωση της φορολογίας τους, επιδοτήσεις για προσλήψεις φτηνών εργαζόμενων με μισθούς πείνας χωρίς δικαιώματα. Τα υπόλοιπα "αντίμετρα" (επιδότηση ενοικίου, συσσίτια) είναι "μοίρασμα της φτώχειας", σταγόνα στον ωκεανό όσων χάσαμε οι εργαζόμενοι μέχρι σήμερα και θα χάσουμε από τη νέα συμφωνία. Είναι η ομολογία της κυβέρνησης ότι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία θα είναι εδώ για πολλά χρόνια ακόμα αν δεν πάρουμε την απόφαση να τους σταματήσουμε.
Αυτή  η  βαρβαρότητα  θα  συνεχίζεται  στο  διηνεκές  αν  δεν  περάσουμε  στην αντεπίθεση!
Καλούμε τους υγειονομικούς  στο πλευρό των ασθενών, μαζί με όλο το λαό να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, να αγωνιστούμε για την κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Υγεία - Πρόνοια -Φάρμακο.
Να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα την ανάκτηση όλων των απωλειών που είχαμε τα χρόνια της κρίσης, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!
ΟΛΟΙ  ΚΑΙ  ΟΛΕΣ  στην   ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  στον  Αη ΜΗΝΑ  την  ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΜΑΗ  στις 1030 πμ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ στις  10 πμ

ΤΟ Δ.Σ
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου