Εκλογές παρωδία σχεδιάζει ο Ράμα.. Αυστηρή απάντηση Κοτζιά στα Αλβανικά «ψευδομεγαλεία» | Epirus World

Εκλογές παρωδία σχεδιάζει ο Ράμα.. Αυστηρή απάντηση Κοτζιά στα Αλβανικά «ψευδομεγαλεία»

Εκλογές παρωδία ετοιμάζει ο Ράμα, οδηγώντας την Αλβανία σε παρατεταμένη πολιτική κρίση ενώ την ίδια ώρα ποντάρει στους ακραίους κύκλους, τον εθνικισμό και τον μεγαλοιδεατισμό.

Ο Ράμα, μπροστά στο καθολικό αίτημα της αντιπολίτευσης για δίκαιες εκλογές και στο κύμα διαδηλώσεων, δείχνει αποφασισμένος να τραβήξει το δρόμο προς τις κάλπες του Ιουνίου μόνος του και με τη συμμετοχή ορισμένων μικρών κομμάτων που στην ουσία αποτελούν και τα δεκανίκια του στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Την ίδια ώρα, εξακολουθεί να οραματίζεται Μεγάλη Αλβανία, παίζοντας ολοφάνερα πλέον το χαρτί του Ερντογάν στα Βαλκάνια.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με αφορμή συνέντευξή του στη Real στέλνει αυστηρό μήνυμα τονίζοντας πως όποιος παίζει με τη φωτιά καίγεται.

Ως προς την Αλβανία ο κ. Κοτζιάς τονίζει ότι κάποιοι ονειρεύονται «ψευδομεγαλεία» που δεν θα επιτρέψει η ΕΕ και η Ελλάδα, υπενθυμίζει ότι «η Αλβανία έγινε μέλος του ΝΑΤΟ και άνοιξε ο ευρωπαϊκός δρόμος της με τη στήριξη της Ελλάδας και μάλιστα, χωρίς ανταλλάγματα, κάτι που ήταν λάθος» και επισημαίνει ότι ο δρόμος της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ «περνά μέσα από τη δικαστική μεταρρύθμιση, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και του εμπορίου ναρκωτικών και την προάσπιση των δικαιωμάτων της γηγενούς ελληνικής μειονότητας».

Προσθέτει δε, ότι «ο δρόμος αυτός είναι δρόμος σταθερότητας και η υπέρβαση της όποιας αστάθειας στο εσωτερικό της Αλβανίας απαιτεί την παραπέρα εμπέδωση της δημοκρατίας και της κουλτούρας των συμβιβασμών».

Απαντώντας σχετικά με το πώς πρέπει να αντιδράσει η ελληνική διπλωματία στην παρούσα δύσκολη κατάσταση ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει ότι πρέπει να μιλά λίγο, να σκέφτεται, να μελετά, να σχεδιάζει με νηφαλιότητα και να προωθεί με υπομονή τις απαιτούμενες επιλογές. «Δική μου δουλειά είναι και στις πιο δύσκολες καταστάσεις να βρίσκω κανάλια επικοινωνίας με τις άλλες πλευρές, να χρησιμοποιώ και αξιοποιώ σταθερά και επίμονα τα μέσα της διπλωματίας», αναφέρει. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου