Η Πάργα οργανώνεται και διεκδικεί αυτονομία! | Epirus World

Η Πάργα οργανώνεται και διεκδικεί αυτονομία!

«Αυτόνομη Πάργα»! Είναι η Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία που προέκυψε μετά από διεργασίες και συνελεύσεις που είχαν προηγηθεί και έχει ως μοναδικό σκοπό την αυτονομία της Πάργας... Την δημιουργία δηλαδή ενός νέου Δήμου που θα περιλαμβάνει την Πάργα, την Αγιά, την Ανθούσα και το Λιβαδάρι.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα και υπογράφεται από την εκπρόσωπο της Πρωτοβουλίας Βίκυ Πλασκασοβίτη, τονίζεται ότι ο καλλικρατικός δήμος απέτυχε.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι υποβαθμισμένη, οι υπηρεσίες απαξιωμένες και τα οικονομικά προβλήματα που ανέκυψαν σημαντικά. Η συνένωση δεν λειτούργησε όχι μόνο λόγω των γνωστών χωρικών ιδιαιτεροτήτων αλλά κυρίως λόγω της σαφέστατης ανομοιογένειας και της διαφοροποίησης προτεραιοτήτων και στόχων.

«Η Πάργα είναι ένα κόσμημα για την περιοχή μας και για ολόκληρη την Ελλάδα. Η ανάδειξή και η ανάπτυξή της εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από διοικητικές αλλαγές που πρέπει να υπάρξουν στον αυτοδιοικητικό χάρτη της περιοχής μας», τονίζεται.

Η πρωτοβουλία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Παργινούς να στηρίξουν το αίτημα αυτό, ενώ κάνει γνωστό ότι έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του νομικού και οικονομικού φακέλου για την ικανοποίηση του αιτήματος.

«Το όραμά μας για την Πάργα δεν περιορίζεται σε μια απλή μεταβολή «συνόρων». Θέλουμε ο τόπος μας να αποκτήσει τη δυναμική που μπορεί να έχει και να απελευθερωθούν όλες οι δυνάμεις μας για να κάνουμε την Πάργα πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και έναν από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς. Και κυρίως, να έχουν οι συμπολίτες μας ένα Δήμο που θα τους αξίζει και θα τους παρέχει τις υπηρεσίες που χρειάζονται», καταλήγει η ανακοίνωση. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου