Ιωάννινα: Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών χορεύει την Κυριακή | Epirus World

Ιωάννινα: Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών χορεύει την Κυριακή

Ο Σύνδεσμος Συρρακιωτών Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει την ετήσια μουσικοχορευτική του παράσταση την Κυριακή 14 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.

Σε μια 2ωρη παράσταση οι 220 χορευτές, κάθε ηλικίας, θα παρουσιάσουν χορούς από τις περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ορεινής Ναυπακτίας και Φωκίδας, της Μικράς Ασίας και της Ηπείρου (Ζαγόρι – Κόνιτσα) με τη δέουσα προσοχή και σεβασμό προς τον παραδομένο τρόπο και ύφος της κάθε περιοχής.

Ιδιαίτερη θέση έχουν οι χοροί και τα τραγούδια του Συρράκου, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι χορεύτριες στο βλάχικο γλωσσικό ιδίωμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ορχήστρα αποτελείται από τους: Κώστα Γεροδήμο στο τραγούδι, Ηλία Πλαστήρα στο κλαρίνο, Βασίλη Αθανασιά στο βιολί, Δημήτρη Κωνσταντή στο λαούτο και τραγούδι, Διονύση Ζώη στα κρουστά, Σαράντη Δράμαλη στην τρομπέτα, Αποστόλη Δούγαλη στην τρομπέτα, Περικλή Παπαδόπουλο στο Κλαρίνο, Σοφία Ζώη στο τραγούδι και το κανονάκι, Τατιάνα Μπενέκου στο τραγούδι. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου