Πρέβεζα: "Επιδρομή" από κάμπιες.. Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες | Epirus World

Πρέβεζα: "Επιδρομή" από κάμπιες.. Σε εγρήγορση οι υπηρεσίες

Την άμεση κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πρέβεζας, προκάλεσε το πρόβλημα με τις κάμπιες, το οποίο είναι ιδιαίτερα σοβαρό, στις περιοχές Μυρσίνης, Ωρωπού και Μεσοποτάμου.

Η Διεύθυνση προχώρησε σε αυτοψία και δειγματοληψία προκειμένου να διαπιστώσει το στάδιο που βρίσκεται, να αξιολογήσει τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν για την αγροτική παραγωγής και ενδεχομένως να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Τα δείγματα απεστάλησαν στο Ι.Δ.Ε. (Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών).

Με το από 25/5/2017 έγγραφό του το Ι.Δ.Ε. διαπιστώνει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα η προνύμφη θα μεταμορφωθεί στην ενήλικη μορφή του (λεπιδόπτερο), οπότε και θα πάψει να τρέφεται με τα φύλλα των διαφόρων ξενιστών του.

Για το λόγο αυτό αφ' ενός δεν ενδείκνυνται μέτρα καταπολέμησης (ψεκασμοί με εντομοκτόνα κλπ.), αφετέρου δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την αγροτική παραγωγή".

Ο Σύλλογος Γεωπόνων Πρέβεζας, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι οι ζημιές που προκαλεί πάντως η Λυμάντρια σπανίως είναι τέτοιες που να οδηγούν σε ολική ξήρανση των φυτών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα προσβεβλημένα φυτά αναβλαστάνουν αμέσως μόλις τελειώσει η "επιδρομή" από τις φυλλοφάγες κάμπιες. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου