Επίσκεψη στην Περιφέρεια της Ηπείρου του Επιτρόπου της Ε.Ε. Χρήστου Στυλιανίδη | Epirus World

Επίσκεψη στην Περιφέρεια της Ηπείρου του Επιτρόπου της Ε.Ε. Χρήστου Στυλιανίδη

Θέματα που αφορούν δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου στον τομέα Πολιτικής Προστασίας και  στις  πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συζήτησαν   ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων της Ε.Ε. κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Περιφέρεια.

Μετά τη συνάντηση, στην οποία παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ.  Γιούλα Μητροκώστα-Βασίλης Παπαχρήστου και ο Εκτελεστικός Γραμματέας κ. Δημήτρης Σιώλος, ο Επίτροπος της Ε.Ε. δήλωσε τα εξής:
"Είχαμε μια ουσιαστική, γόνιμη και πρακτική συζήτηση σε θέματα που αφορούν την Περιφέρεια, και τη συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και αρχές. Επικεντρωθήκαμε στα θέματα πολιτικής προστασίας, που είναι και η αρμοδιότητά του (Περιφερειάρχη), και ειλικρινά με έχει εντυπωσιάσει η δυνατότητα της Περιφέρειας Ηπείρου στα θέματα πολιτικής προστασίας. Αποτελεί – θα έλεγα- και από την ενημέρωση που μου έγινε ένα πρότυπο και είναι εξαιρετικό διότι παρ’ όλα τα κακά που ακούγονται καμιά φορά για ελληνικές υπηρεσίες, εδώ λειτουργεί ένα θαύμα το οποίο θα πρέπει να αναφέρουμε. Κάτι που άκουσα επίσης και με ικανοποίησε, είναι η προσπάθεια που γίνεται  μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έτσι ώστε να αξιοποιηθεί ένα ποσό 65 εκ ευρώ. Ήδη η Περιφέρεια ετοιμάζεται με δύο εκ. ευρώ μόνο,  να μοχλεύσει κεφάλαια μέχρι να φτάσουν τα 65  εκ. Αυτά είναι που χρειάζονται και αυτά είναι που μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη στις ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπως είναι η Περιφέρεια της Ηπείρου, και να έχουμε χειροπιαστό αποτέλεσμα με τις τοπικές κοινωνίες. Νομίζω ότι είναι ένα παράδειγμα που πρέπει να το αναφέρουμε προς αξιοποίηση και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου για αυτό".

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, χαρακτήρισε "μεγάλη τιμή" την επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου στην έδρα της Περιφέρειας, τον οποίο, όπως πρόσθεσε, τον ενημέρωσε για ζητήματα που αφορούν την πολιτική προστασία. "Έγινε ευρεία συζήτηση. Αναφερθήκαμε στις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέσα από προγράμματα της Ε.Ε., και ιδίως σε αυτά που γίνεται μόχλευση κεφαλαίων., πρωτοβουλίες που είναι έξω από τα συνηθισμένα που γνωρίζουμε", συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης. 
[tomistinenimerosi]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου