ΑΡΤΑ: Συζήτηση για την πτηνοτροφία | Epirus World

ΑΡΤΑ: Συζήτηση για την πτηνοτροφία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργατοτεχνιτών & υπαλλήλων Γάλακτος Τροφίμων Ποτών μαζί με το Εργατικό Κέντρο Άρτας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Άρτας-Πρέβεζας και τον Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Άρτας καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου γάλακτος-τροφίμων και ποτών, τους μικρομεσαίους αγρότες, πτηνοτρόφους στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα τις εξελίξεις στην πτηνοτροφία, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μάη στις 7.30μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Άρτας.
Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην πτηνοτροφία, με επίκεντρο τον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας, που αποτελεί και τον σημαντικότερο κλάδο της οικονομίας της περιοχής με εκατοντάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια και πλήθος παραγωγών πτηνοτρόφων προκαλούν ανησυχία. Είναι ο αντίκτυπος των ανταγωνισμών που όλο και οξύνονται μεταξύ των επιχειρήσεων του κλάδου για την αύξηση της κερδοφορίας τους, είτε ονομάζονται συνεταιριστικές είτε οχι.
Για τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους αγρότες-πτηνοτρόφους το ζητούμενο είναι να μην είναι εκείνοι που θα επωμιστούν το βάρος των μεταξύ τους ανταγωνισμών διαλέγοντας εκμεταλλευτή.
Οφείλουν με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες τους οργανωμένοι, με ταξικό προσανατολισμό, σε συμμαχία με τους εργάτες από κάθε κλάδο να διεκδικήσουν  την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, τα δεδουλευμένα, τα δικαιώματά τους,  αξιοπρεπές εισόδημα από την παραγωγή σε ότι αφορά τους μικρούς παραγωγούς. Να απορρίψουν της προσπάθειες της εργοδοσίας να διαιρέσει τους εργαζόμενους, απομονώνοντάς τους από τον οργανωμένο αγώνα.
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου