Σε διαταραχή η μητέρα της 6χρονης Στέλλας. Την αναζητά ο αδερφός της | Epirus World

Σε διαταραχή η μητέρα της 6χρονης Στέλλας. Την αναζητά ο αδερφός της

Την πρόθεσή της να κινηθεί νομικά κατά του 61χρονου πρώην αστυνομικού που ομολόγησε τη δολοφονία της 6χρονης κόρης του, Στέλλας, γνωστοποίησε μέσω του δικηγόρου της η σύζυγός του και μητέρα του κοριτσιού, Πόλη Εικοσπεντάκη.

Η μητέρα της 6χρονης Στέλλας βρίσκεται σε διαταραχή μετά τη δολοφονία της  κόρης της. «Η μητέρα έχει ήδη πρόβλημα. Δεν έχει απλά πένθος. Η μητέρα και όλοι ζητούν κάθαρση» τόνισε ο συν κ. Δημητρίου.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος της, Σ. Δημητρίου, “έλαβα εντολή από την οικογένεια, από τα εναπομείναντα μέλη, από τη μητέρα κυρίως, να δηλώσω παράσταση πολιτικής αγωγής. Η μητέρα είναι απέναντι στο δράστη”.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως η μητέρα της μικρής Στέλλας “είναι ράκος και δεν νομίζω πως ο οργανισμός της μπορεί να ανταποκριθεί τώρα στα διαδικαστικά, που πρέπει να γίνουν, ευτυχώς που τη βοηθούν οι συγγενείς, και από τις δύο πλευρές, και οι συγγενείς του δράστη. Η μητέρα είναι σε κατάσταση απελπιστική”.

Αναφερόμενος στις φήμες ότι ο δράστης προτίθεται να επικαλεστεί ψυχολογικά προβλήματα, ο δικηγόρος της οικογένειας σχολίασε: “Ο δράστης κανένα ψυχολογικό πρόβλημα δεν αντιμετώπιζε, τουλάχιστον κανένα που να αίρει τον καταλογισμό ή να τον ελαττώνει. Αν κάποιος έχει αποκτήσει πολύ σοβαρό ψυχιατρικό ζήτημα είναι η μητέρα που είναι σε απελπιστική κατάσταση”.

Η πλευρά της μητέρας της μικρής Στέλλας υποστηρίζει ακόμα πως η δολοφονία του παιδιού ήταν οργανωμένη και γι' αυτό διαπράχθηκε ενώ η ίδια νοσηλευόταν σε νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση. “Δεν μπορεί να συλλάβει το μυαλό μου τη μεθοδικότητα μετά από το έγκλημα”, σημείωσε ο δικηγόρος της, σχολιάζοντας για τους μετέπειτα ισχυρισμούς του δράστη στην αστυνομία περί αρπαγής του παιδιού ότι “αυτά είναι τρομερά πράγματα”.

Ο συνήγορος της μητέρας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα χρόνια που θα έρθουν και για τη στιγμή που ο δίδυμος αδελφός της μικρής Στέλλας συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. «Με προβληματίζει όταν το παιδί γίνει 10 ετών και θα διαβάσει για όσα έκανε ο πατέρας του» τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Συγκίνηση προκαλεί η αντίδραση του αγοριού, το οποίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο, ζητά την αδελφή του για να παίξουν. «Άκουσα τον μικρό να φωνάζει την αδελφή του στο σπίτι. Τι να του πεις; Τι να του εξηγήσεις;» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι το παιδί παρακολουθείται από ψυχολόγο, με τις συμβουλές του οποίου ενημέρωσαν το αγοράκι ότι η αδελφή του «πήγε στον ουρανό να συναντήσει τον αγαπημένο της παππού».

Η ψυχολόγος από το Χαμόγελο του Παιδιού κυρία Ελένη Πέτσα που παρακολουθεί τον 6χρονο Μάριο υποστηρίζει ότι: «Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν και η διαχείρισή του είναι πολύ δύσκολη. Σίγουρα αυτές οι εμπειρίες είναι τραυματικές για μία παιδική ψυχούλα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα το στιγματίζουν για μια ζωή».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, η μητέρα των παιδιών συναντήθηκε χθες για πρώτη φορά μετά το έγκλημα με τον σύζυγό της στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ για λίγα λεπτά, ώστε να πάρει κάποια απαραίτητα έγγραφα. Η συνάντηση μάλιστα ήταν επεισοδιακή, καθώς κάποια στιγμή η γυναίκα κλαίγοντας κινήθηκε απειλητικά εναντίον του με τα χέρια της, και τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί, με τη γυναίκα να του φωνάζει καθώς την απομάκρυναν οι άνδρες της αστυνομίας “είναι χρέος ηθικό μου να απαλλάξω το κοινωνικό σύνολο από σένα. Θα ησυχάσει η ψυχή μου κάπως όταν ακούσω ότι θα είσαι ισόβια στις φυλακές”.

Ο 61χρονος φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς να οδηγηθεί σε ψυχίατρο σήμερα, για να του χορηγήσει φαρμακευτική αγωγή.

Την ίδια ώρα, οι γείτονες του ζευγαριού υποστηρίζουν πως οι καβγάδες μεταξύ τους ήταν συχνοί, καθώς τον 61χρονο πρώην αστυνομικό τον ενοχλούσε το γεγονός ότι η κόρη του αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα.

Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού.Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή. [madata]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου