Μόνιμο το Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά… Θα υποδεχθεί 300 πρόσφυγες! | Epirus World

Μόνιμο το Κέντρο Φιλοξενίας στον Κατσικά… Θα υποδεχθεί 300 πρόσφυγες!

Χαρακτηριστικά μόνιμης δομής θα λάβει στο εξής το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά, το οποίο είναι και πάλι έτοιμο για την υποδοχή οικογενειών.

Το κέντρο θα φιλοξενήσει τριακόσιους πρόσφυγες, σε συνθήκες εντελώς διαφορετικές από κείνες που γνωρίσαμε στην πρώτη φάση. Οι σκηνές αποτελούν οριστικά παρελθόν και οι πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στα εκατό προκατασκευασμένα σπίτια τα οποία έχουν τοποθετηθεί.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, από τα Γιάννινα όπου βρέθηκε, έκανε γνωστό ότι ο Κατσικάς περιλαμβάνεται στις μόνιμες δομές που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο σχεδιασμός που έχει γίνει για την διαχείριση του προσφυγικού, περνά συνολικά πλέον σε άλλη φάση, με προτεραιότητες την εγκατάσταση σε διαμερίσματα και την αντικατάσταση των συσσιτίων από τις κάρτες με τις οποίες οι πρόσφυγες θα μπορούν να προμηθεύονται οι ίδιοι τα είδη που επιθυμούν.

Όλα αυτά βέβαια θα συνεχίσουν να υλοποιούνται υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει ανατροπή στην συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

Πέρα από τον Κατσικά, στην δομή της Αγίας Ελένης, θα λειτουργήσει πιλοτικά και χώρος για ασυνόδευτα παιδιά, ενώ εγκαταλείπεται η ιδέα της ανακαίνισης των εγκαταστάσεων στο ΚΕΚΩΠ προκειμένου εκεί να μεταφερθούν προσφυγόπουλα.

Σε ότι αφορά το πρόγραμμα μίσθωσης διαμερισμάτων, ήδη εφαρμόζεται σε αρκετές περιοχές της χώρας και διέπεται από τα χαρακτηριστικά της ελεύθερης αγοράς. Η σημαντική αλλαγή που έχει επέλθει είναι ότι σε αυτό μπορούν πλέον να συμμετέχουν και οι Δήμοι, ενώ αρχικά οι διαδικασίες γίνονται μόνο μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Ο Υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό πρόγραμμα που μπορεί να τονώσει τις τοπικές οικονομίες, ενώ η εμπειρία δείχνει πως δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα πιο ασφαλές από την φιλοξενία προσφύγων στα διαμερίσματα. [epiruspost]
Share on Google Plus

About konmpel

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου